Politika

Koalicija “Niš moj grad” i koalicija NADA u koaliciji

Nova Demokratska stranka Srbije, odnosno koalicija NADA i koalicija "Niš moj grad" zajedno će izaći na predstojeće lokalne izbore u Nišu, najavljeno je prilikom današnjeg potpisivanja deklaracije o saradji te dve koalicije.

Narodna poslanica i potrpedsednica Izvršnog odbora Nove Demokratske stranke Srbije Slađana Miletić kazala je da su deklaraciju potpisali kako bi na predstojećim izborima “vratili Niš Nišlijama”.

Aktuelna vlast donela je mnoge odluke na štetu grada i građana. Naša vrata su širom otvorena svim opozicionim političkim akterima koji žele da nam se priključe u borbi za promenu vlasti”, izjavila je Miletić.

Foto: Niške Vesti/B.Lj.

Prema njenim rečima, svakom Nišliji na predstojećim izborima moto treba da bude “Da se i Niš pita”.

Koopredsednik koalicije “Niš moj grad” Miodrag Stanković rekao je da se ta koalicija i koalicija NADA deklaracijom o saradnji obavezuju da sve svoje resurse angažuju kako bi aktuelna vlast bila smenjena.

Mi sada u Nišu nemamo Gradsku upravu koja služi građanima već služi jednoj partiji. To želimo da menjamo”, izjavio je Stanković.

Koopredsednik koalicije “Niš moj grad” Dragoslav Ćirković pozvao je sve političke subjekte da im se pridruže “zarad nade” da mogu da obezbede uslove da Niš postane privredno jak, da ustanove kulture konačno prorade i da građani Niša dobiju ono što im pripada.

Foto: Niške Vesti/B.Lj.

Ćirković kaže da Niš učestvuje u punjenju republičkog budžeta sa 13,2 odsto, a nazad dobija svega 4,5 odsto budžeta, za razliku od Beograda koji učestvuje sa 47 odsto u punjenju državne kase, a dobija 76 odsto sredstava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Напоменуо бих само да је ДСС потписала коалицију.. јер коалиција Нада у Нишу више не постоји.. разлог је зато што ПОКС Ниш није учествовао у преговорима

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com