Društvo

Ko je zadužen za sanaciju udarnih rupa na niškim ulicama?

Udarne rupe u gradu višegodišnji su problem vozača, ali čini se i nadležnih za njihovo saniranje. Dok se vozači žale da će im toliki broj rupa uništiti automobile, domišljate Nišlije su se setile pa su u njima posadili cveće, ne bi li skrenuli pažnju nadležnih da se one što pre saniraju.

ilustracija

Učestale rupe na glavnim ulicama nisu samo posledica propalog asfalta, već i radova koji se obavljaju. Direktor JKP Naissus Igor Vučić kaže da je ovo preduzeće već otpočelo radove na saniranju udarnih rupa koje du posledica havarija na sistemu.

“Krenuli smo sa krpljenjem rupa od užeg centra grada, gde su intenzitet saobraćaja i frekfencija ljudi najveća, a onda ćemo raditi dalje na perifernim delovima. Za nedelju mesec i po dana saniraćemo sve rupe koje su posledica radova JKP Naissusa”, istakao je Vučić.

Do sada obaveza izvođača radova bila je da vrati saobraćajnicu u zatečeno stanje nakon obavljanja svojih radova. Saniranje svih problema na kolovozu ubuduće preuzeće Direkcija za izgradnju grada Niša. Direktor Direkcije Nebojša Lović kaže da je odluka usvojena na poslednjoj sednici Skupštine grada i da sada ovo preduzeće priprema javnu nabavku.

“Dobili smo prekjuče rešenje da je usvojena naša izmena programa poslovanja. Pripremamo tender koji traje minimum mesec dana i nakon toga ukoliko sve bude kako treba, imaćemo izvođača”, objasnio je Lović.

Kompletna procedura, ukoliko sve bude kako treba, biće završena za oko dva meseca.

A koliko su udarne rupe dosadile Nišlijama govori i podatak da su se organizovali i počeli na gugl mapi da obeležavaju udarne rupe na kolovozima u Nišu. Ukoliko i vas zanima gde se sve nalaze rupe na niškim putevima možete da pogledate, ali i da se  ukljčite i postavite. Možda će nadležni i videti!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com