Politika

Jovanović: Bivši gradonačelnik i njegov zamenik zaustavili razvoj grada

„Azil za pse, Čairski kolektor i rekonstrukcija Dušanove ulice su samo neke od inicijativa koje su stajale na stolu bivšeg gradonačelnika Niša prethodne četiri godine i nisu realizovane u njegovom mandatu. Zbog toga sam stalno govorio kako su on i njegov zamenik zaustavili razvoj grada“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“  u Skupštini Grada Niša.

On dodaje da je odšteta zbog ujeda pasa svake godine više desetina miliona dinara, piše u njegovom saopštenju.

„Prilikom završetka radova na prihvatilištu za pse, lično sam bivšem gradonačelniku pokazao postojeću lokaciju prihvatilišta za pse i ukazao na mogućnost izgradnje azila za pse na tom mestu gde postoje svi uslovi kao što su ambulanta, vodovodna i kanalizaciona mreža i kompletna infrastruktura“, tvrdi Jovanović.

On objašnjava da je bilo potrebno samo izgraditi saobraćajnicu od stotinak metara i dograditi azil za pse na postojećoj lokaciji. Grad sada ne bi morao da plaća enormne troškove zbog sudskih sporova koje vodi sa oštećenim sugrađanima zbog ujeda pasa, piše u saopštenju Jovanovića.

„Što se tiče Čairskog kolektora, takođe je stručna služba Direkcije za izgradnju grada dostavila prethodnom gradonačelniku pre četiri godine idejno rešenje koje on nije odobrio. Tek sada se radi javna nabavka, kreće sa realizacijom i rešava problem otpadnih voda iz novog Kliničkog centra“, naglašava Jovanović.

„Dakle, moje tvrdnje da su bivši čelnici zaustavili razvoj grada su potkrepljene činjenicama. Nisam bio zlonameran niti se radilo o politikanstvu“, zaključuje u saopštenju Branislav Jovanović odbornik koalicije „Niš, moj grad“  u Skupštini Grada Niša.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com