Društvo

JKP “Parking servis”: U jeku sezone obeležavanja saobraćajnica

Iz JKP “Parking servis” ističu da su efikasnost i kvalitetan rad obeležja radnika koji svakodnevno na terenu brinu o sugrađanima kako kada je u pitanju bezbednost na niškim saobraćajnicama, tako i o tome da nijedan građanin Niša ne bude u mraku ispred svoje kuće.

 

 

“Sezona obeležavanja je ove godine krenula malo ranije, s obzirom na to da je tokom prethodnih prolećnih meseci bilo manje gužve na ulicama, a istovremeno i pogodnih vremenskih uslova. Radilo se punim kapacitetom- postavljena je nova i obnovljena je već postojeća vertikalna signalizacija, a radilo se i na proširenju mreže javnog osvetljenja”, kažu u JKP “Parking servis”

Dodaju da su obeležene saobraćajnice u užem i širem centru grada poput Svetozara Markovića, Кralja Stefana Prvovenčanog, Nikole Pašića, Prijezdine, Obrenovićeve, Voždove, Vojvode Mišića, Obilićevog venca, Bulevara 12. februar, Bulevara Nikole Tesle, Bulevara Svetog cara Кonstantina i mnogih drugih.

Foto: JKP “Parking servis”

“Obnovljena je horizontalna signalizacija i na većini najfrekventnijih raskrsnica na teritoriji opština Medijana i Pantelej, kao i pešački prelazi, zaustavne linije, strelice, obeležena BUS stajališta i postavljeni prinudni usporivači brzine kako u gradskim naseljima Brzi Brod, Pantelej, Gornji i Donji Кomren tako i u zonama škola u selima Mramor, Gabrovac, Berbatovo i Vukmanovo”, poručuju u JKP “Parking servis”.

Кružni tokovi na raskrsnici Bulevar Nikole Tesle – Aleksandra Medvedeva, Pantelejska – Кralja Stefana Prvovenčanog kompletno su opremljeni novom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom, dodaju u ovom preduzeću i ističu da je javno osvetljenje u Nišu svakodnevno održavano.

“Radilo se i radi se na otklanjanju kvarova i zameni sijalica, a i pored ovih uobičajenih aktivnosti rešavaju se i problemi osvetljenja u određenim delovima grada, u prigradskim naseljima i selima. Proširena je mreža javnog osvetljenja u ulicama Dušana Popovića, Radmile Savićević, Luković Ljubice, na Somborskom bulevaru, u naselju Brzi Brod i u selima Matejevac i Кrušce”, kažu u JKP “Parking servis”.

Foto: JKP “Parking servis”

Oni dodaju da će i u narednom periodu nastaviti da rade u interesu građana Niša, a tokom avgusta i septembra će se intenzivnije raditi na obeležavanju zona škola.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com