Društvo

Javna preduzeća funkcionišu nesmetano, direktori na pozicijama sve do razrešenja

Iako niška javnost nedeljama unazad polemiše o situaciji u javnim preduzećima dok se očekuje postavljanje novih direktora, u Gradskoj kući kažu da preduzeća nesmetano fukncionišu. Direktori su na svojim položajima sve dok ne budu razrešeni, izjavila je Marina Janković, dosadašnji sekretar a sada načelnica službe za poslove Gradskog veća.

Javna preduzeća, čijim je direktorima istekao mandat početkom oktobra, iako nisu dobila nov menadžment, funkcionišu bez problema, navodi načelnica službe za poslove gradskog veća i naglasava da su oni na čelu tih preduzeća sve dok ne budu razrešeni dužnosti.

Oni ne mogu sada da prestanu da rade i da prestanu da se građanima pružaju usluge.. Sve mora da teče nesmetano i bez problema„, navodi Jankovićeva.

Na pitanje novinara da li oni smeju da potpisuju ugovore, naloge i rešenja Jankovićeva odgovara ponavlja da će to raditi „sve do trenutka dok ne budu razrešeni“.

Ipak, kada će se gradsko veće izjasniti o kandidatima još uvek nije poznato.

Jankovićeva je do sada bila sekretar gradskog veća grada Niša, međutim, propisima je predviđeno da na čelu ove službe bude načelnik. Gradsko veće usvojilo odluku u postavljenju načelnika službe. Veće je na današnjem zasedanju usvojilo i rešenje o realizaciji projekta „Adaptacija kroza za objekat doma zdravlja u Nišu“, a donelo je odluku i o davanju saglasnosti na odluku nadzornog odbora JKP Objedinjena naplata Niš o davanju jemstva JKP Gradska toplana za kratokročni kredit.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button