DruštvoServisne

Javna garaža kod Doma zdravlja do septembra

Niš će uskoro dobiti prvu javnu garažu, radovi odmiču po planu, a sve bi trebalo da bude završeno do kraja avgusta.

Javna dvoetažna garaža nalizi se kod Doma zdravlja u Ulici Vojvode Tankosića, gde se doskora, inače, nalazilo parkiraliste. Investiciju vrednu 30 miliona dinara finansira JP “Parking servis” Niš iz sopstvenih sredstava.

“Radovi na uređenju terena su počeli i očekujemo da sve bude završeno do septembra”, kaže direktor JKP “Parkong servis” Niš, Dejan Dimitrijević. “Na ideju da se na ovom potezu krene sa izgradnjom jedne ovakve garaže došli smo zbog svakodnevnih gužvi u saobračaju u Ulici Vojvode Tankosića koje su posledica nepravilnog parkiranja, a i sama lokacija na kojoj će se garaža nalaziti bila je do sada dosta neuređena, što dodatno opravdava izbor mesta na kome će se javna garaža nalaziti”.

Cena korišćenja garaže biće 40 dinara po satu, bez ograničenja broja sata

Prema njegovim recima, projektom je predviđeno da u prvoj fazi bude uredjeno 70 parking mesta, dok u celoj Ulici Vojvode Tankosića ima 62 mesta za parkiranje. Završetkom garaže na ovoj lokacije biće 130 parking mesta. Mesta za parkiranje će se nalaziti u dva nivoa, a metalna konstrukcija spratnog modula omogućiće i naknadno proširenje i povećanje kapaciteta parkirališta, kaže direktor JKP “Parking servis”.

“Garaža je montažno demontažna i jedina je garaža ovog tipa u Srbiji koja je dobila građevinsku dozvolu pre izgradnje”, dodaje direktor JKP “Parking servis” Dimitrijević.

Radovi su počeli 13. juna i prilaz iz Ulice Vojvode Tankosića je zatvoren za parkiranje do kraja avgusta, po odobrenju Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, kada se očekuje završetak radova.

Cena korišćenja garaže biće 40 dinara po satu, bez ograničenja u broju sati, s tim da će tokom dana služiti, pre svega, za potrebe pacijenata Doma zdravlja i uslužnog centra Policijske uprave. U noćnim satima u njoj biti omogućeno i parkiranje vozila stanara okolnih zgrada uz povlašćene stanarske parking kartice u skladu sa određenom zonom.

Ovo je prvi korak u rešavanju problema nedostatka mesta za parkiranje automobila u centralnoj gradskoj zoni i u najfrekventnijim delovima grada.

U toku je izrada urbanističke i tehničke dokumentacije za izgradnju višespratne natkrivene montažne garaže na prostoru sadašnjeg parkirališta na Sinđelićevom trgu, iza Narodnog pozorišta, koja će imati tri etaže.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com