Društvo

JADAN PRIZOR: Pijukanje iz kontejnera i na stotine uginulih pilića (FOTO)

Prolazeći pored kontejnera u niškom naselju Ledena Stena jedna Nišlijka čula je pijukanje iz obližnjeg kontejnera. Na nesvakidašnji zvuk, prišla je i ostala u čudu.

Nekoliko pobacanih kutija, na stotine polomljenih jaja i na desetine tek izleglih pilića u kontejneru u ulici Dimitrija Tucovića bb u blizini Žitopeka.

Odmah je obavestila Udruženje ZOO planet koje je sve prijavilo niškoj Komunalnoj policiji.

Foto: ZOO planet

“Preko 2000 neizleglih jaja i žive jednodnevne piliće neko je bacio u kontejner. Uspeli smo da spasimo oko 40 pileta koji su u jako teškom stanju. Pilići su smešteni u prostorijama našeg udruženja, a ukazana im je i neophodna pomoć”, rekli su u ovom niškom udruženju za zaštitu životinja.

U Komunalnoj policiji kažu da su nakon prijave kasno sinoć posle 23 sata, njihove ekipe i danas na terenu jer se ispituje slučaj.

“Kada smo došli na lokaciju zatekli smo nekoliko kutija bez ijedne oznake i natpisa. Ovakva prijava nam se još nikada nije desila. Bili smo zatečeni onim što smo videli. Odmah smo obavestili JKP “Medijana” koja je došla i pokupila uginule životinje”, kaže za Niške Vesti Milan Đorđević, zamenik komandira Komunalne policije u Nišu.

Komunalna policija nastavlja istragu.

Naše ekipe su i danas na terenu jer postoji indicija da su ove kutije sa uginulom i napola živim pilićima dospele ovde iz nekog proizvodnog pogona. Imamo neka operativna saznanja i na tragu smo”, završava Đorđević.

Foto: ZOO planet

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com