Društvo

(VIDEO) Nišlije pomažu u akciji spašavanja životinja sa Krčedinske ade

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije tog ministarstva, u dogovoru sa vlasnikom, životinjama zarobljenim na Krčedinskoj adi odneli hranu. Od jutros su se spasiocima pridružile i Nišlije, članovi Udruženja ZOO Planet i Udruženja PIT, vojska i građanstvo.

Oni su se čim su došli na lokaciju prevezli čamcem do mesta gde se nalazi zarobljena grla stoke. Slediće dalje upute vođa ove velike akcije.

Pripadnici vojske stigli su oko deset časova jutros u blizinu Krčedinske ade, a odakle je za danas planirano evakuisanje životinja, koja su već danima, zbog visokog vodostaja Dunava, zarobljena na Krčedinskoj adi. Iako je prvobitna ideja bila da vojska pokuša da životinje evakuiše uz pomoć pontonskog mosta, od toga se odustalo jer most ne poseduje ogradu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Udruzenje PIT (@udruzenje.pit)

Na jako nepristupačnom i rizičnom terenu, na dve odvojene lokacije koje su udaljene od obale 1,2 kilometra i 3 kilometra, specijalistički timovi Sektora za vanredne situacije čamcima su preneli hranu i nahranili oko 130 grla konja i krava koje se nalaze na ovoj adi.
Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa vlasnikom, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviće da pruža pomoć životinjama na Krčedinskoj adi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com