Društvo

Izviđači iz Niša najbolji u zemlji

Izviđači Niša su u nedelju učestvovali u akciji Saveza izviđača Srbije „Izviđački stroj“, koji je ove godine održan u Obrenovcu. Akcija je posvećena najboljim jedinicama, odredima i četama i pojedincima iz cele Srbije u ovoj i protekloj godini.

Za ovu i proteklu godinu je proglašeno 10 odreda za „Odred orlova“, od čega je to zvanje iz Niša ponelo 3 odreda. Zvanje „Četa orlova“ je ponelo 9 četa, od čega 4 četa, kola iz Niša, dok je od 15 proglašenih pojedinaca iz cele zemlje, 9 iz Niša.

Odlukom Starešinstva Saveza izviđača Srbije odlikovani su pojedinci iz sastava Saveza izviđača grada Niša.

Odlikovanje Srebrni javorov list sa zracima dodeljeno je članovi Odreda izviđaca “Kralj Petar prvi” iz Niša i to Petaru Stamenkoviću, Lazaru Nedeljkoviću, Milošu Stojanovićo i Miroslavu Miljkoviću.

Plaketa dr Miloš Đ. Popović dodeljena je odredu izviđača „Kralj Petar prvi“ iz Niša, a priznanje Zaslužni član Saveza dodeljeno je Milić Vladi, dugogodišnjem članu organizacije i nekadašnjem Predsedniku Saveza izviđača grada Niša i Saveza izviđača Srbije.
Učesnike iz Niša je na ovoj akciji predvodio Starešina Saveza izviđača grada Niša – Momčilo Petković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com