Društvo

PRAZNIČNI VILENJACI -Izviđači organizovali veliku razmenu poklona

Usled nedostatka druženja i ograničenja mnogih uobičajenih aktivnosti za decu i mlade, Savez izviđača Srbije organizovo je veliku razmenu poklona koja je okupila preko 1.000 učesnika iz 38 različitih naselja širom zemlje, koja je počela 1. decembra i traje do Božića.

Povodom božićnih i novogodišnjih praznika Savez izviđača Srbije organizovao je aktivnost pod nazivom „Praznični vilenjaci”. Ova aktivnost je uobičajno namenjena najmlađim članovima izviđačke organizacije uzrasta od 7 do 11 godina.

Međutim ideja aktivnosti ove godine bila je da se što više dece i mladih uključi u pripremu i slanje poklona i tako na kreativan način šire praznični duh i osećaj zajedništva ka drugima, pa je aktivnost proširena na sve starosne kategorije.

Interesantno je da se najveći broj dece i mladih koji poklone razmenjuje čak i ne poznaju. Izviđači su se organizovali u timove do 5 članova koje su imale za zadatak da pripreme paket sa definisanim sadržajem koji je uključivao obaveznu ličnu čestitku. Ko je kome slao poklon određeno je od strane organizatora koji je timove uparivao prema uzrastu.

„Ova godina bila je veoma izazovna za izviđače koji su navikli da su stalno u pokretu i da se često okupljaju. Nedostatak svega toga nepovoljno je uticao na mentalno zdravlje kod dece i mladih. Iz tog razloga „praznični vilenjaci” su osmišljeni sa željim da pokažemo članovima da mislimo na njih i da smo zahvalni što su tu, ali i da očuvamo timski rad, kao jednu od važnih stavki u izviđaštvu. Sa obzirom da su u proteklom periodu okupljanja ograničena, ova aktivnost je poslala jaku poruku zajedništva i povezanosti, kao i podršku i podsetnik da niko nije sam. Hiljadu izviđača i članova njihovih porodica dane je provelo u radosti i prazničnom duhu, praveći i dobijajući novogodišnje paketiće. To je zaista veoma lepa energija’’ –kaže Marko Ivošević, Načelnik Saveza izviđača Srbije.

Organizacioni odbor uključuje ukupno devetoro mladih ljudi, koji su se na kraju i sami uključili u razmenu. Sa obzirom na to da ovo nije komercijalna razmena, može se smatrati najvećom organizovanom razmenom poklona u zemlji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com