Društvo

NOVI PROSTOR ZA KREATIVCE I LJUBITELJE PRIRODE: Izviđači čistili kamp u Brzom Brodu

Izviđačkim pozdravom Z D R A V O počela je velika akcija u kojoj su članovi niških odreda krčili prostor u kampu od rastinja, čistili obalu reke od smeća koje su za sobom ostavljali nemarni izletnici, uređivali staze...

Kamp Fabrike umetnika na Nišavi polako pokazuje svoje najlepše izdanje, nakon velike akcije čišćenja prostora čitavog kampa, kao i obale Nišave, koju su umetnici organizovali uz veliku pomoć Saveza izviđača grada Niša.

Urađen je veliki deo posla, ali je bilo vremena i za uživanje u prirodi i lepom vremenu, što je i najveća prednost ovog prostora u Brzom Brodu.

Izviđači kažu da je ovo samo početak saradnje sa Fabrikom umetnika, jer im kamp mnogo znači zbog prirode terena na kom se nalazi, a oni su, kako kažu, izviđačkim čvorovima vezani za prirodu. Pored toga, u proteklih godinu dana zbog epidemiološke situacije u zemlji i svetu, izviđačke aktivnosti bile su im svedene na minimum, kao i interakcija između samih izviđača. Ovo im je, kako kažu, bilo prvo postrojavanje od februara ove godine.

Foto: Fabrika umetnika

„Veliko nam je zadovoljstvo da smo prvi pozvani ovde da Fabrici umetnika pomognemo u sređivanju prostora. Nadamo se da će naša saradnja da se nastavi i oplemeni, jer ovde možemo da prikazujemo svoje aktivnosti, razvijamo naše veštine, jer je ovaj teren odličan i za kampovanje i za sve ostalo što sprovodimo u prirodi. Želja nam je da u narednim godinama na ovom prostoru organizujemo Izviđačku šumsku školu, jer ovde možemo da vršimo i obuku izviđača na reci. Tokom letnjim meseci želimo da ovde da provodimo što više vremena, da Fabrika umetnika bude i fabrika lepih uspomena“, kaže Katarina Marković, sekretar gradskog saveza.

Akciju su pomogli i dugogodišni partneri Fabrike umetnika Privredno društvo ’Nifon Security’, uz podršku JKP Mediana i JVP Srbijavode.

Foto: Fabrika umetnika

Iz Fabrike umetnika podsećaju da se ovaj prostor uređuje za sve kreativce, umetnike i zaljubljenike u prirodu, jer im je želja da na ovom prostoru umetnici stvaraju i izlažu svoja dela, ali i da inspirišu mlade i privuku sve Nišlije sa sličnim pogledom na svet.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com