Društvo

Iz Amerike došla da proslavi pola veka mature

Ekonomska škola iz Niša ‘generacija 71. koja se nalazila na mestu sadašnje gimnazije “9.maj”, proslavila je pet decenija od velike mature.

Ponovno okupljanje drugara iz klupe proslavili su u jednoj od niških kafana, puni sete i uspomena o godinama iza njih.  Nakon završene škole, svako je otišao na neku drugu stranu i svojim putem, ali njih nekoliko rado se priseća srednjoškolskih dana. Sa njima je proslavila i jedina živa profesorka iz njihove generacija, profesorka ekonomije preduzeća, Ljiljana Jovanović.

Foto: Bojana Hadzinesic, Nada Stanojevic, prof Ljiljana Jovanovic

Čak iz daleke Amerike došla je kako bi prisustvovala proslavi i posle 50 godina videla svoju generaciju,  Genoveva Milošević. Ona za ovih 50 godina nije bila ni na jednoj dosadašnjoj proslavi ,  danas je to bio povod da bude u Nišu.

“Divan je osećaj videti bar nas nekoliko na okupu i sećati se tih bezbrižnih dana. Danas smo sve mame i bake, to je  naš najveći uspeh, iako je svako otišao na svoju stranu. Ne može se rečima opisati uzbuđenje, voleli bismo da smo došli u što većem broju. Kad smo maturirali, nismo se nadali da ćemo obeležiti “zlatnu” maturu. Volela bih da svi u životu dočekaju pola veka mature  i proslave na ovakav način, baš kao i mi”, kaže Nada Nikolić.

Foto: Genoveva Milosevic u belom

“U kafani i uz muziku smo proslavili pola veka mature. Pa ne proslavalja se 50 godina mature svaki dan. Pravili smo lom, veselili se. Gosti za susednim stolovima su bili oduševljeni kad su čuli koji je povod našeg okupljanja i načinom na koji proslavljamo”, rekla je setno Nikolić.

Verujemo da će nakon maturske večeri i ova noć biti dugo u njihovom sećanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com