Društvo

Najpopularniji gradovi regiona za doček Nove godine su Skoplje, Ohrid, Banja Luka, Trebinje, Sarajevo i obala Crne Gore

Veliko interesovanje u Srbiji za novogodišnja putovanja

Interesovanje građana Srbije za novogodišnja putovanja ove godine znatno je veće nego ranije, a najpopularniji su stari evropski gradovi, piše Danas. Najveće interesovanje je za Atinu, Solun, Istanbul, Budimpeštu, Temišvar, Prag, Berlin i regiju Severne Italije, rekao je za Danas direktor udruženja YUTA Aleksandar Seničić.

“Cene za autobuske aranžmane su skočile 10 do 15 odsto, za avionske aranžmane oko 20 odsto, ali to je u skladu sa inflacijom koja je sada na tom nivou u Evropi”, kazao je Seničić.

Za proslavu Nove godine u Rimu treba između 260 i 340 evra ako se putuje autobusom, a avionom između 600 i 700 evra. Novogodišnja putovanja za Istanbul autobusom koštaju između 180 i 220 evra, dok uz avioprevoz cena skače na 460 do 600 evra.

Autobuske ture u regiji Severne Italije se kreću od 130 do 220 evra. Za Atinu treba izdvojiti između 170 i 240 evra, a za Solun nešto manje, između 140 i 200 evra.

“Potražnja aranžmana je značajno veća u odnosu na prošlu godinu, smatramo da je tome doprineo veliki broj novih direktnih avio linija iz Beograda”, rekla je brend menadžer Filip travela Nevena Margan.

Prema njenim rečima, pojedine ture, kao što su Amsterdam, Porto, Lisabon ili Rim, već su rasprodate.

Što se tiče regiona najpopularniji gradovi za doček Nove godine su Skoplje, Ohrid, Banja Luka, Trebinje, Sarajevo i neizostavna obala Crne Gore.

Građani nisu mnogo zainteresovani za individualne aranžmane preko agencija, a kada jesu uglavnom su to skijaši koji se odlučuju za destinacije u Italiji, Austriji, Francuskoj, Švajcarskoj i Nemačkoj.

“Kada je reč o Srbiji, građani uglavnom organizuju putovanja samostalno. Jedan deo njih, uglavnom skijaši, odlučuju da to rade preko agencija s obzirom da postoje paketi sa nižim cenama ski-pasa, mogućnosti za takozvane ski vikende. To je ono što agencije unapred dogovaraju sa hotelima, pa su cene konkurentnije i to skijaši znaju”, kazao je Seničić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com