Društvo

ISKLJUČENI semafori u Voždovoj! Deco, OPREZ!

Semafori u Voždovoj ulici radili su čitavih osam meseci, sredinom decembra prošle godine svetlosna signalizacija je prestala sa radom. Prestanak rada semafora poklopio se sa gužvama u Voždovoj ulici i rekonstrukcijom ulice Cara Dušana, pa su svi prestanak rada semafora povezali sa tim razlozima. Nakon nastavka prvog polugodišta i povratka đaka u škole, semafor ipak nije proradio. Zašto?

Prvo smo pitali Policijsku upravu Niš, koja nas je uputila na Upravu za saobraćaj. Odgovor nalazimo u Upravi, ili preimenovanom Sekretarijatu za saobraćaj, gde dobijamo odgovor “da je semafor isključen”.
“Nastao je problem jer u niškoj Distribuciji kažu da je taj semafor nelegalno priključen. Spominje se primopredaja a gde je zaista nastao problem moraćete da pitate u Distribuciji. Oni su nama i Direkciji za izgradnju koja vodi računa o signalizaciji, tražili dokumentaciju koju smo mi dostavili. Poslednji put dokumentacija je poslata 12. januara od kada i čekamo da se semafori ponovo uključe”, rekao je Igor Trajković šef odseka za saobraćaj.
Iz Distribucije za Niške Vesti tvrde da oni nisu isključili semafor.
“Semafor u Voždovoj ulici nije isključila Distribucija”, rekla je PR niške Distribucije Milena Vidojkovic.

Da podsetimo, krajem aprila prošle godine semafori su počeli sa radom, o čemu su Niške Vesti tada pisale.

Vest da će pešački prelazi kod Osnovne škole „Vožd Karađorđe“ i  dve niške gimnazije biti dodatno obezbeđeni semaforom, naišla je na odobravanje kod većine Nišlija, naročito roditelja učenika obližnjih škola.
Dvojica osmogodišnjaka bila su 2013. godine povređena kada je na njih naleteo automobil dok su pretrčavali ulicu ispred škole, a to nije jedina saobraćajna nesreća u toj ulici.

Postavljanje ovih semafora svojevremeno je finansirao Fond za bezbednost saobraćaja i Grad Niš, a radove na postavljanju izvelo je preduzeće „Selma“ iz Subotice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com