Kultura

„Impresija“ na Međunarodnom karnevalu u Vrnjačkoj Banji

Revijski orkestar “ Impresija“ po prvi put svira van Niša, a prvi nastup van grada u kome će orkestar nastupiti je na Međunarodnom karnevalu u Vrnjačkoj Banji 8.jula.

Orkestar će nastupati na trgu ispred Biblioteke, a zajedno sa njima na ovoj manifestaciji učestvovaće i Gale „ Kerber“ i Bojana Stamenov. Dirigentska palica nalaziće se u rukama Vojkana Borislavljevića koji sarađuje sa orkestrom “Impresija”.

Foto: Orkestar “Impresija”; privatna arhiva

Inače, orkestar “Impresa” organizuje Evergrin festival u Nišu koji je ove godine naišao na veliko interesovanje kod publike koja je u redovima čekala da uđe u Dom Vojske gde se festival održao što je samo svedoči o kvalitetu ovog orkestra. Ako se tome pridoda i činjenica da se festival našao i na listi gradskih manifestacija onda je svaki komentar suvišan.

“Koncert koji smo pripremili za ovu priliku biće ispunjen instrumentalnom muzikom u najvećem delu što nama ide u prilog jer će se orkestar na taj način predstaviti u pravom svetlu sa svim umećem muzičara, ali nam je i velika čast što će sa nama nastupati i Gale”, kaže Snežana Jovanović, direktor Revijskog orkestra “Impresija”. “Gale je na poseban način obeležio grupu “Kerber” koja je dala veliki doprinos srpskom, a nekada i jugoslovenskom roku, ali je i kao solo pevač potpuno autentičan”.

Foto: Orkestar “Impresija”; privatna arhiva

Snežana Jovanović ne krije uadovoljstvo što će sa njima u Vrnjačkoj Banji nastupati i Bojana Stemenov.
„Ona je pravi profesionalac, ništa ne prepušta slučaju, oduševljena sam saradnjom sa njom“, dodaje Jovanović.

Probe orkestra uveliko traju, umor je nešto što ne postoji u njihovom rečniku, raspoloženje je na visokom nivou posebno jer će se sada pojaviti i pred publikom koja nije niška. Ozbiljno su shvatili zadatak koji je pred njima svesni činjenice da će na ovom Međunarodnom festivalu predstavljati ne samo sebe već i grad Niš.
Revijski orkestar “Impesija” je osnovana 2015. godine. Publika ih posebno pamti po nastupima na Filmskim susretima koji se održavaju u Nišu. Nadaju se da će i ove godine biti deo ovog festivala.

Orkestar je sastavljen od profesionalnih muzičara koji su već pokazali svoje umeće u Simfonijskom orkestru. Mnogi od njih predaju na Fakultetu umetnosti ili u muzičkim školama, ali su se njima priključili i njihovi student ii učenici.

Foto: Orkestar “Impresija”; privatna arhiva

Vrlo brzo posle prvih nastupa “Impresija” je počela da dobija pozive za nastupe, a kako je vreme odmucalo i kako se “dobra muzika daleko čila”, pozivi počinju da stižu i za nastupe u regionu.

“Verujem u uspeh “Impresije” jer sve nas koji smo u orkestru povezuje ista stvar, ljubav prema muzici, a to je preduslov svakog uspeha”, kaže Snežana Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com