Društvo

IGRAJ HUMANO: Niški izviđači organizuju turnir za pomoć Dimitriju

 Niški odred izviđača „Josif Pančić“  organizuje humanitarni turnir pod nazivom „Igraj humano“ , radi prikupljanja novčanih sredstava za pomoć Dimitriju Jociću, koji boluje od Eweingovog sarkoma. Turnir će biti održan 9. jula sa početkom od 17 časova na terenu „Sprite” kod vrtića „Zvončići“.

Turnir je otvorenog tipa i odnosi se na sve građane koji su željni da pomognu, a takmičari mogu birati da li će igrati fudbal, košarku ili stoni tenis.

Ekipe za fudbal su 4+1, a kotizacija za učešće iznosi 1000 dinara, košarkaške ekipe broje po tri člana i kotizacija iznosi 600 dinara, dok je za stoni tenis u singl mečevima kotizacija 100 dinara.

Prijave ekipa su do 8.jula na brojeve telefona: 064 87 97 399 (Luka Đorđević) i 065 23 91 517 (Marko Đorđević).

Sav novac prikupljen od kotizacija učesnika kao i iz kutija za dodatni prilog, biće uplaćen na namenski račun za lečenje Dimitrija Jocića.

Godine starosti za učešće na turniru nisu ograničene, a za najblje ekipe obezbeđene su nagrade.

Odred izviđača „Josif Pančić“ već drugi put organizuje ovakvu vrstu humanitarne aktivnosti, prvi turnir u malom fudbalu pod nazivom „Igraj za život“ organizovan je za lečenje Igora Nurkića.

Kako su Niške Vesti već pisale, Dimitrije Jocić boluje od Ewinovog sarkoma, vrste koštanog tumora, još od 2014. godine. U Atini postoji privatna klinika „Iatropolis“ koja može da pomogne u njegovom izlečenju, a da bi otišao u Atinu, potrebno je 19 hiljada evra.

Uplata se može izvršiti i na dinarski žiro račun Branke Jocić, majke obolelog mladića.

Banka Intesa 160 – 541 0200063190 – 56

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com