Politika

I vlast i opozicija spremni za izbore

Gradonačelnica Dragana Sotirovski i predsednik Skupštine dr Boban Džunić na jučerašnjoj sednici Skupštine Grada potvrdili su da je Srpska napredna stranka spremna za izbore na svim nivoima, dok predstavnici opoziciji takođe poručuju isto.

„Srpska napredna stranka na lokalu je svakako spremna za izbore. Kada budu raspisani mi ćemo pokazati šta smo radili ovih 12 godina i ono što je najbitnije, kakvi su rezultati za nama. Na koji način građani žive bolje u Nišu, a činjenica je da žive bolje, jer nam je i plata porasla u poslednjih 10 godina gotovo dvostruko. Broj zaposlenih je u poslednjih 10 godina u Nišu za 29 hiljada viši“, poručila je Sotirovski i podsetila da Niš pored Palfingera, devete fabrike, uskoro očekuje i deseta.

Dr Džunić iako još uvek nije siguran da li će izbora biti, kaže da je Srpska napredna stranka sa svim svojim organima u Nišu, apsolutno spreman za svaki vid izbora koji budu bili predviđeni.

„Da li će izbora biti ne znam. Znam da se opozicija do skoro tražila i protestovala da izbora ne bude, u zadnjim danima opozicija traži da izbora bude. Tražili su da izbori budu raspisani u decembru, to znači da bi bili održani u zakonski predviđenom roku negde u martu. Nakon toga su tražili da izbori budu održani u decembru. Mogu samo da vam kažem da Srpska napredna stranka sa svim svojim organima u Nišu, apsolutno spreman
za svaki vid izbora koji budu bili predviđeni, zakazani i održani“, izjavio predsednik Skupštine.

Predstavnik opozicije, Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad”  navodi da su njihovi kadrovi spremni, stručni i ostali lojalni cilju za razliku od drugih.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će izbori u Srbiji biti održani veoma brzo, za tri ili šest meseci, a svakako u narednih šest-sedam meseci, dodajući da su lokalni i pokrajinski izbori redovni, a najverovatnije će biti održani i parlamentarni.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com