Društvo

Humanitarni koncert večeras u niškom Simfonijskom orkestru

Dragana Moles, operska pevačica iz Niša održaće humanitarni koncert u sali niškog Simfonijskog orkestra, u sredu 18. novembra.

Reč je o tradicionalnoj akciji koju pred svaku novu godinu organizuje neformalna grupa „Pomoć ugroženim Nišlijama“, sa ciljem da se prikupe pokloni za decu materijalno slabijeg statusa, koji će im biti podeljeni za predstojeće božićne i novogodišnje praznike.

Neformalna grupa „Pomoć ugroženim Nišlijama“, godinama kroz različite programe pokušava da pruži pomoć onima kojima je potrebna, a deci iz porodica slabijeg materijalnog statusa praznike učini veselijim.

Svi imamo pravo na sreću. To je naš moto kojim se rukovodimo svih ovih godina. Ovakve i slične akcije organizujemo tokom cele godine i do sada nismo imali neuspeh. Nišlijka Dragana Moles, ne živi u Nišu, ali se uvek odazove na naš poziv, što samo dokazuje da je potrebna samo dobra volja da svima bude dobro“, kažu aktivisti ove neformalne grupe iz Niša.

Na spisku grupe je više od 70 dece do 15 godina. Zahvaljujući gospođi Vilmi, koja se ne eksponira u javnosti, ali punim srcem pomaže, obezbeđeno je 43 paketića za decu do 10 god. Ulaznica za koncert Dragane Moles biće slatkiši, slaniši, bojanke, školski pribor i igračke, sve ono što bi jedno dete poželelo u svom prazničnom paketiću.

Teško je kad znate da u vašem gradu ima toliko dece čiji roditelji nisu u prilici da im priušte male praznične radosti, ali s druge strane puno vam je srce kad znate da ste uradili nešto dobro i nekoga usrećili. Moje Nišlije su nebrojeno puta sa visokom ocenom polagale ispite iz humanosti. Verujem da će tako biti i ovoga puta. Što se programa tiče, obećavam da će biti kvalitetan i zabavan. Vi samo dođite i pokažite da ste ljudi širokog srca”, rekla je Dragana Moles, koja je specijalno zbog koncerta, došla u Niš iz Rima gde trenutno živi i radi.

Koncert u Simfonijskom orkestru počinje u 18 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com