Kultura

Hor “Branko” održao koncert na Međunarodnom festivalu muzike u Herceg Novom

Sa blagoslovom Njagovog Preosveštenstav Episkopa niškog g. Arsenija, hor NCPD “Branko” održao je u utorak 11. jula celovečernji koncert na Međunarodnom festivalu muzike na otvorenoj sceni “Кanli Кule” u Herceg Novim u Crnoj Gori.

Кoncert je održan u okviru 40. Međunarodnog fesitvala Dani muzike – “Ljepota klasike” u organizaciji ustanove kulture JUК Heceg Fest, koja promoviše najviše umetničke, kulturne i društvene vrednosti u tom delu Crne Gore.

Genralni pokrovitelj festivala je Opština Herceg Novi, partneri u realizaciji programa su JUК Herceg fest, Turistička organizacija Herceg Novi i brojni prijatelji festivala.

Кoncertu su prisustvovali javne ličnosti, ljubitelji muzike i prisutni turisti.

Niški hor izveo je vokalna dela kompozitora Sergeja Rahmanjinova, Stevana Stojanovića Mokranjca, Stevanovića, pod rukovodstvom diregenta, gospođe Sare Cincarević.

Prisutna publika toplo je pozdravila odličnu interpretaciju hora “Branko”.

Foto: NCPD “Branko”

Niška crkvena družina “Branko” boravi na letnjoj mini-turneji, a pre koncerta u Herceg Novom, hor je nastupio u Ovčar banji u Ovčarsko-kablarskoj klisuri u narodu poznatoj kao Srpska Sveta gora sa deset manastira u okviru kulturnog programa “Čačanska rodna – Čačak prestonica kulture Srbije 2023“.

Pored nastupa, članovi hora sa dirigentom Sarom Cincarević i straešinom niškog Sabornog hrama protojerejom-stavroforom Branislavom Cinacarevićem kao vođom puta, imali su priliku da posete srpske pravoslavne svetinje u mestima u kojim su boravili.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com