Ekonomija

Grantovi za mala preduzeća. Održana prezentacija projekta „Socio-ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana“

Nemačka nevladina organizacija „Help“ održala je danas prezentaciju projekta „Socio-ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana“ koji će realizovati uz pomoć Grada Niša.

Prema njihovim rečima, cilj programa je stvaranje mehanizama i mreža za ekonomsko osnaživanje i socijalnu inkluziju žena i mladih ljudi, uz smanjenje nezaposlenosti. Prema podacima ove organizacije, svako od malih preduzeća, u čijem je otvaranju pomogao „Help“, je uposlilo u proseku 1,5 radnika.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i organizacila „Help“ izdvojili su 48 hiljada evra. Biće podeljeno 20 grantova u iznosu od dve hiljade četiristo evra kandidatima koji bi želeli da započnu mali ili mikro biznis. Grad Niš ima učešće od 19 hiljada evra. Rok za prijavu je 19. decembar.

„Grad Niš i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i ove godine nastavljaju partnerski odnos sa nemačkom humanitarnom organizacijom „Help“. U okviru ovog projekta, čija vrednost iznosi 48 hiljada evra, Grad Niš će imati učešće sa 40 procenata, odnosno 19 hiljada evra. Pravo na konkurs imaju svi zainteresovani koji imaju prebivalište u Nišu, sa posebnim akcentom na nezaposlene mlade i žene“, izjavio je Dragan Milovanović iz KLER-a.

Foto: N.P.

Grad Niš je i prošle godine bio partner „Helpu“ u ovom projektu. Tada je bilo podeljeno 18 grantova za otvaranje malih preduzeća. Ove godina taj broj je povećan na 20.

„Zainteresovani koji imaju dobre i održive poslovne ideje mogu da dobiju mogućnost da konkurišu za grant za opremu prosečne vrednosti 2.400 evra. Oni će danas dobiti prijavne formulare i na taj način steći šansu da dobiju pomoć u razvoju malih i mikro biznisa. Mogu da konkurišu za zanatske i uslužne delatnosti. Ciljna grupa su nam mladi i žene. Rok za prijavu je 19. decembar“, izjavila je Stanislava Kulidžan pi-ar organizacije „Help“ u Srbiji.

Dragan Milovanović je dodao da Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Grada Niša dodatno pomaže mala i srednja preduzeća kroz različite mere subvencije. KLER nudi određena sredstva za različite mere koje se ogledaju u subvencionisanju sredstava nabavke opreme, sredstva za inovativne delatnosti i ostale mere.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com