Zdravlje

Renovirani smeštajni kapaciteti preduslov za primenu savremenih standarda u psihijatriji

Odeljenja na Klinici za psihijatriju Kliničkog centra Niš nakon Nove godine biće podeljena po vrsti dijagnoze, a ne na muška i ženska. Zahvaljujući donaciji nemačke organizacije Help, Klinika je obnovljena, rekonstruisan je krov, zamenjena je stolarija, renovirani su toaleti, obnovljen je nameštaj. U rekonstrukciju Klinike uloženo je 16 miliona i 400 hiljada dinara kroz direktnu podršku u okviru programa nemačke Vlade.

 

 

„Ova donacija, kao i izvedeni radovi u najkraćem mogućem roku su od velikog značaja, s obzirom da su popravili smeštajne uslove za boravak i lečenje naših pacijenata, ali i za rad osoblja. Uslovi su sada mnogo bolji i omogućiće povećanje kvaliteta pruženih usluga i lečenja. U toku protekla dva meseca zbog radova je bio smanjen broj prijema pacijenata Klinika će od 1. januara raditi punim kapacitetom. Na klinici se trenutno nalazi desetak pacijenata” – kazala je  docent dr Suzana Tošić Golubović v.d. rukovodioca klinike za psihijatriju „Gornja Toponica“.

Klinika za psihijatriju KC Niš totalno je rekonstruisana. Urađena je hidroizolacija na krovu, zamenjeni su prozori, oluci,  kreveti, rekonstruisani su mokri čvorovi. Donacija je realizovana kroz projekat za podršku marginalizovanim grupama.

„Ova grana medicine spada u jedan od naših prioriteta kada je u pitanju pomoć marginalizovanom stanovništvu“, – kazala je Maša Bubanj senior menadžer u organizaciji „Help“ i dodala da ova organizacija sarađuje sa Centrom za mentalno zdravlje desetak godina.

Na Klinici za psihijatriju godišnje se realizuje oko 300 hospitalizacija i sedam hiljada ambulantnih pregleda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com