Društvo

Humanost kad je najpotrebnija

Znajući da i deca i mladi sa smetnjama u razvoju prate nastavu na daljinu, kao i njihovi vršnjaci u drugim školama, te da mnogi od njih ne raspolažu odgovarajućom opremom i internet vezom, nemačka nevladina organizacija HELP obezbedila je 34 tableta visokih performansi, sa besplatnim dvogodišnjim pristupom internetu.Za 34 učenika ove škole obezbedili su i pakete koji sadrže školske rančeve, pribor i zaštitna sredstva, pakovanje maski i dezinfekcioni rastvor. Vrednost donacije iznosi blizu milion dinara.

“Ovaj paket pomoći je stigao u pravi čas, kada su svi učenici prešli na onlajn nastavu. Veličina ekrana i kvalitet internet veze će sada svakom od ovih učenika pružiti značajno bolje uslove za praćenje nastave, izradu zadataka i učenje. Ova donacija je veoma značajna za školu zbog kvalitetnijeg izvođenja nastave na daljinu i ocenjivanje učenike. Naravno, najradosniji su bili sami učenici i njihovi roditelji, zato što su dobili priliku da uvide, da i učenje onlajn može biti kvaliteno, zabavno i efikasno”, kaže direktor škole Miša J. LJubenović, i dodaje da je gest HELPA nešto što će se pamtiti.

Foto: V.P.

Uz ovu školi je stiglo još nekoliko donacija. Udruženje žena Radanska ruža iz Lebana darivalo je učenicima organske proizvode iz svoje radionice, ajvar i džemove, koji su veoma poznati i cenjeni na domaćem tržištu. Najzad, da Nova godina ne prođe bez glavnog „sastojka“ , novogodišnjih paketića , potrudili su se niški bajkeri okupljeni u klub Road Guardian, niški ogranak udruženja Samit žena lidera i NIS.

“Veoma smo zahvalni dobrim ljudima iz ovih organizacija, jer nisu zaboravili naše učenike. Po ko zna koji put su svojim delom pokazali osetljivost za njihove potrebe”, naglašava direktor.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com