Društvo

Gradsko veće: Rekonstrukcija Bulevarske pijace i ulice Boško Buha

Na sednici Gradskog veća, kao jedno od tačaka, našlo se i rešenje za sprovođenje radova na pijaci “Krive livade” na Bulevaru Nemanjića u Nišu i i Ulica Boška Buhe. KLER najavljuje da će uskoro raspisati javnu nabavku.

Gradonačelnica je istakla da će oko pijace biti postavljene behaton ploče, a da su radovi okolnog prostora već počeli.

Kad završimo sa pijacom, videćemo da naredne godine razmišljamo o nekim novim pijacama, pre svega o uređenju glavne, centralne pijace i kod autobuske stanice, kao i Trošarinske pijace. To ćemo videti sa direktorom Tržnice “, izjavila je Sotirovski.

Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević kazao je da će se otvorena javna nabavka, za koju je Veće danas i dalo saglasnost, odnositi na izradu i postavljanje nadstrešnice, građevinsko-arhitektonske radove, hidrotehničke i elektro-energetske instalacije.

Na Sednici je bilo reči i o Kvantaškoj pijaci koja se seli preko puta Kazneno-popravnog zavoda.

Prema njihovim rečima, toku je dobijanje potrebne dokumentacije, u nadležnosti glavne gradske urbanistkinje Tanje Obradović.

Seli se Kvantaška pijaca

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Nemam reči. Seliti kvantašku pijacu na kraj grada, samo pokazuje da oni koji odlučuju o tome, pojma nemaju ko kupuje na sadašnjoj kvantaškoj pijaci. I uopšte, kad se otvara bilo koji uslužni objekt ili prostor, ne gleda se da bude blizu proizvođača, već kupaca. Zar će neko iz Leskovca, Vranja stati tu da prodaje ili kupi, zašto bi, kad ima tamo veću ponudu. Ovom potezom uništiće pijacu, jer će građanima biti daleko, a oni koji kupuju za šiljate ili tezge na pijacama u gradu, podićičie cene. Sve na štetu građana, ali koga je to briga, važno je da se neko igra i tera sebi ćef, ne vodeći računa o potrebama građana. Ova sad pijaca je baš tamo gde treba, povezana sa svim autobuskim linijama, a tu je i pruga, treba je samo urediti, upristojiti ovim namerama nova pijaca doživeće sudbinu nekih pijaca koje su građene po nečijoj želji i zato bile osuđene na propast. Ali uopšte ne vredi bilo šta reći, vlast ne uvažava potrebe i mišljenja građana, seku drvorede, podižu neke ograde po gradu, umesto da se daju na čišćenje đubreta po ulicama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com