Društvo

Grad ozbiljno računa na turizam

Sa Ministarstvom građevine uspeli smo da odblokiramo papire za Medianu koji su tamo stajali predugo iz nama nepoznatih razloga. To su papiri za završetak projekta i mi se nadamo da ćemo posle 10 godina da otvorimo Medianu na proleće. Podržavamo i sve ono što aerodrom čini, gde grad može da pomogne, a oko projekata koje su započeli, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

 

 

‚‚Nama je jako važno da podignemo turizam jer je turizam nešto što gradu donosi značajna finansijska sredstva posmatrano sa više aspekata. Tu spada i priča o Akva parku. Kada imate sadržaje lako ćete da  privučete goste i da oni budu zadovoljni. Čekamo i da se završi rekonstrukcija pruge do Zajačara od 112 kilometara pa da pustimo turistički voz ka Svrljigu, raduje nas i to  što će turisti preko niškog aerodroma dolaziti na Staru planinu kao jedinom ski centaru u ovom delu Srbije. Kada sve to  uvežemo, Nišku Banju, Sićevačku i Jelašničku klisuru koje nisu dovoljno iskorišćene, Kamenički vis koji privlači paraglajdiste, Niš će imati šta da ponudi‚, – ističe gradonačelnica Niša. Ne zaboravlja ni Tvravu koju očekuje revitalizacija, a premeštanjem Cvetne pijace na pijacu Boško Buha stvoriće se uslovi da se otvore i kapije Tvrđave o čemu se, takođe, već duže vreme govori.

Dodaje da turizam treba  posmatrati kao uslugu i valjalo bi da se iskoristi sve u čemu je država pomogla gradu.

‚‚Sada imamo aerodrom, dobićemo i bolju železnicu, dva kraka auto-puta i ono što nam je priroda dala sa šta moramo da znamo samo pametno da gazdujemo. Korona će jednog dana proći i ponovo će, nadam se krenuti letovi iz Niša ka svim destinacijama u Evropi. To znači da Niš može da očekuje goste iz cele Evrope, a na gradu je sada samo da napravi dobar marketing kako bi smo pokazali šta kao grad možemo da ponudimo‚‚- zaključuje Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Gledam kako Gradonačelnica improvizuje u svakoj prilici, ali je strašnije od sveštenika čuti o njoj “Zla žena”.

  2. Zaključak je da se treba posvetiti marketingu,uostalom zbog čega je ona i imenovana,kao i sve u državi Srbiji zasnovano na lepim vestima o budućnosti?
    Korona će vrlo brzo napustiti medije a Balkan će dobiti svoje ,,proleće,,u svrgavanju diktatora koji je prigrabio sve što postoji i vlada kao(poput) bahate gazdarice…

  3. A ja se ozbiljno nadam da gradski paraziti neće sve narodne pare koje su predvideli za krkanje u kafanu da potroše.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com