Društvo

Grad će završiti vodovod i kanalizaciju u naselju Šljaka

Grad će da reši višegodišnje probleme stanovnike naselja Šljaka, a nedostatak vode, struje ili kanalizacije, samo su deo problema meštana. Gradonačelnica Dragana Sotirovski obišla je naselje i istakla da je Grad voljan da završi započetu izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Šljaka gde živi oko 2.000 ljudi i da na taj način posle puno vremena reši njihove probleme.

 

Mnogi stanari nemaju kanalizaciju, pojedini električnu energiju, a najveći problem je što ta domaćinstva imaju i bebe i žive i bez vode, sruje i kanalizacije, rekli su meštani medijima.

Na inicijativu stanovnika Šljake naselje je obišla gradonačelnica Niša. Ona se, obilazeći naselje, upoznala i sa onim delovima u kojima nema vodovodne i kanalizacione mreže i sa ulicama koje su neasfaltirane.

Foto: Služba za saradnju sa medijima gradonačelnice Niša

„Probleme najbolje sagledavate na terenu,“, rekla je Dragana Sotirovski i najavila omogućavanje priključaka na izgrađenu vodovodnu mrežu u što kraćem roku.

“Postoje ovde mnogi problemi koje grad ne može sam da reši, negde mora da se uključi država, negde EPS. Ovde su 1999. godine padale bombe, pa su mnoge kuće napuštene”, podsetila je gradonačelnica.

Prema njenim rečima, završetak započetog rešavaće se u što kraćem roku, a izgradnju nove vodovodne i kanalizacione mreže i pitanje rekonstrukcije ulica naredne godine sa početkom građevinske sezone.

“Ukoliko vremenski uslovi dozvoljavaju, u narednom periodu mi ćemo pokušati da izvršimo priključak na vodovodnu mrežu i da se ulice koje su u završnoj fazi zaista i rekonstruišu”, kazala je pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković.

Jedan broj ulica ne poseduje vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Prioritet grada biće da se vodovodna mreža širi i a te ulice uđu u vodovodni sistem.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com