Virus KoronaZdravlje

Gasi se potencijal virusa. Počinje preispitivanje određenih mera

Na osnovu podataka koji pristižu, situacija sa virusom korona se poboljšaba izh dana u dan, pa će početi da se preispituju određene mere. Sada se testira više ljudi i situacija nije potpuno ravnomera u svim delovima, oko Niša, u Prokuplju, Aleksincu veći je procenat pozitivnih, dok u ostalim delovima Srbije popušta.

 

Potencijal virusa se gasi, rekao je na konferenciji za novinare epidemiolog Predrag Kon.

“Prvo i osnovno je da treba relaksirati one koji trpe najviše a to su stariji od 65 godina i biće im omogućeno da u utorak, petak i u nedelju, pola sata prošetaju u blizini kuće”, rekao je Kon.

On je kazao i da će penzioneri posle Uskrsa najverovatnije moći tri puta nedeljno da prošetaju u vreme policijskog časa u prečniku do 600 metara od kuće. Kon je objasnio da će oni moći da izađu u vremenu kada je policijski čas i ostali nisu na ulici kako ne bi došli u kontakt.

“Već je prisutno i razmišljanje ekonomista da treba da dođe do popuštanja po pitanju rada kompanija, a lekari su za to da to bude postupno”, zaključio je Kon.

 Treba biti oprezan sa planiranjem letovanja

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da će situacija sa koronavirusom proći i da će doći do ukidanja mera i vanrednog stanja. Kako vreme odmiče biće pritisaka, kaže Kon, ali upozorava da se mere moraju ukidati postupno, jer moramo biti svesni da imamo prilično osetljivu populaciju o kojoj moramo voditi računa.

“Uvek je bolje biti u svojoj zemlji i ne dobiti infekciju u tuđoj to je najjednostavnije obrazloženje”, rekao je Kon.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com