Kultura

Gala koncert KONSTANTINA KOSTJUKOVA i zvezda beogradskog baleta

Povodom Dana žena, u ponedeljak 6. marta u sali Doma Vojske sa početkom u 19.30 održava se Gala koncert Konstantina Kostjukova i zvezda bogradskog baleta. Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Doma vojske od 11 do 19 sati.

 

U ovom programu, pored legendarnog Konstantina Kostjukova, učestvuju prvaci Baleta Narodnog pozorišta Mila Dragicević, Tamara Ivanović, Bojana Žegarac, Milan Rus, Jovica Begojev i Teodora Spasić.

Program Gala koncerta omogućava publici da vidi delove najpopularnijih ostvarenja
klasičnog baleta ( “Labudovo jezero” i “Uspavana lepotica” Petra Iliča Čajkovskog, “Don Kihot” Ludviga Minkosa, tako i dela neoklasičnih baleta (“Grk Zorba” Mikisa Teodorakisa, “Doktor Džekil i mister Hajd”  Edvard Elgar, Dragoljub Đuričić, “Kraljica Margo” na muziku Gorana Bregovića, modernog baleta (“Ko to tamo peva” Vojislav Voki Kostić) itd.

Na Gala koncertu baletskih zvezda gledaoci će da uživaju u vrhunskim ostvarenjima najslavnijih stranih i domaćih kompozitora. Kao uvertira, nastupiće i učenice Baletskog studija Elene Pilipenko iz Niša kao i učenici školice klasičnog Baleta “MARIJA” iz Niša .

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com