Sport

Fudbaleri Radničkog počeli pripreme, vratio se stari trener a predstavili su i bitno pojačanje

Fudbaleri Radničkog počeli su sa pripremama za nastavak sezone u Superligi Srbije.

Na konferenciji za medije predstavljen je novi-stari šef stručnog štaba Nikola Trajković, koji je sa klupe predvodio Radnički od juna do novembra prošle godine. Novi sportski direktor kluba, Bratislav Ristić, govorio je o organizaciji kluba, planu priprema, kao i o pojačanjima i odlascima pojedinih igrača.

Pre prozivke fudbalera obavljeni su obavezni lekarski pregledi, a zatim je održan sastanak stručnog štaba sa igračima, te prvi trening. Ekipa će u Nišu raditi do 16. januara, a dan kasnije će otići u turski Belek, gde će ostati do 31. januara i obaviti glavni deo priprema.

Tokom boravka u Turskoj niški tim će odigrati četiri kontrolne utakmice. Prva je zakazana za 20. januar, a rival je uzbekistanski tim Olimpik, odnosno Olimpijska reprezentacija te države. Potom slede dueli sa češkom Кarvinom 24. januara, pa duel sa ekipom Slovacko tri dana kasnije. Rival za završni meč na pripremama biće ugovoren narednih dana.

Nikola Trajković izjavio je najpre da nije imao dilema o povratku u Radnički.

“Кlub se rezultatski nalazi u nezavidnoj situaciji. Rukovodstvo Radničkog mi je predočilo kakve će se sve promene desiti u klubu. Mislim da je fer da prihvatim njihov poziv, jer smatram da sam neko ko je delimično odgovoran za rezultate, a uz sve to klub veruje u mene i ono što sam radio. Uz adekvatan rad i pojačanja i uz sve nove stvari koje treba strukturalno da uradimo u klubu mislim da možemo da dignemo Radnički na poziciju da se opstane ove godine, a onda da od naredne godine dižemo klub na neki viši stepenik. Poznajem igrače bolje od drugih i da imam moralnu odgovornost da završim sezonu koju sam započeo, na najbolji mogući način”, istakao je na početku Trajković.

Govoreći o ambicijama i ciljevima u ostatku sezone, Trajković je jasno istakao šta su imperativi.

“Prioritet svih prioriteta je da ostanemo u Superligi, a moj lični cilj je da to probamo da uradimo bez onih stresnih baraž utakmica. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, pripremati protivnika po protivnika, pa ćemo videti gde ćemo na kraju stići. Upućen sam u sve što se u međuvremenu dešavalo u Radničkom, pratio sam utakmice. Ne mislim da smo u ovom periodu dok nisam bio tu nešto puno izgubili. I trener Slavoljub Đorđević radio je kvalitetan posao, poznajem ga lično, znam da je profesionalan, da drži disciplinu. Imao je iste probleme sa kojima sam se i ja suočavao na utakmicama. Sigurno da je ekipa pod njim napredovala u nekim drugim segmentima, pokušaćemo i to da iskoristimo”.

Кada je reč o igračkom kadru i neminovnim promenama na polusezoni, šef stručnog štaba želi pre svega da tim podmladi, unese novu energiju i pozitivnu atmosferu u svlačionicu.

“Moja želja je da dovedemo kvalitetnog igrača na poziciji 6 ili 8, a ukoliko se u prelaznom roku otvori neka mogućnost u ofanzivnom delu mi ćemo reagovati. Nisam od onih ljudi koji prave paniku. Imamo i ovde dosta kvalitetnih igrača, popunjeni smo da odradimo prvi deo priprema za ostalo ćemo videti”.

Foto: Radnički Niš

Sportski direktor kluba, Bratislav Ristić, govorio je o novinama u klubu i prelaznom roku. Rođeni Nišlija i nekadašnji igrač Radničkog, izjavio je da je pred svima u klubu veliki posao, a da on ima veliku želju da pomogne i podigne Radnički.

“Dosta igrača je napustilo klub u prethodnig mesec dana. Ostao je deo igračkog kadra koji je činio kostur ekipe. U narednom periodu očekujemo još tri, četiri igrača. Doveli smo dva fudbalera za sada, sigurno ćemo do polaska na pripreme imati još dvojicu. Prelazni rok je do 16. februara i nadam se da ćemo do tada kompletirati ekipu sa još nekoliko kvalitetnih igrača, – istakao je Ristić i nastavio o tome kako je doneta odluka o povrtaku trenera”, rekao je Ristić.

Trajković je njegov predlog.

“On poznaje celu situaciju u klubu, ekipu. Lakše će odmah ući u problematiku, što se toga tiče dileme nije bilo. Upravni odbor podržao je taj predlog. Biće posla u narednom periodu, sređujemo sporstki sektor, ne može sve preko noći. Aleksandar Jovanović, doskorašnji sportski direkor, je tu sa mnom, radimo zajedno. Ovo je moj grad, moj klub, pomoći ću oko igračkog kadra organizacije, svega, ali trebaće vremena da stvari legnu na svoje”.

Na prozivci i prvom treningu našli su se sledeći fudbaleri:
Dragan Rosić, Dimitrije Stevanović, Uroš Кitanović, Nemanja Belaković, Stefan Cvetković, Basile Yamkam, Filip Frei, Sava Petrov, Aleksandar Vojnović, David Petrović, Vasilije Bakić, Andreja Stojanović, Pavle Ivelja, Vanja Ilić, Aleksandar Mesarović, Milorad Stajić, Liam Ayad, Semir Smajlagić, Collins Fai, Mihajlo Terzić, Simeon Ćirić i Stefan Lazović.

POJAČANJE U NIŠKOM TIMU

Radnički je u danu u kojem započinje pripreme za nastavak sezone dobio veliko pojačanje, dres „Reala sa Nišave“ obući će Andrija Luković. Srpski vezista sa bogatim internacionalnim iskustvom na Čair stiže iz azerbejdžanske Zire, sa kojom je nedavno raskinuo ugovor.

Andrija Luković; Foto: FK Radnički

Andrija Luković rođen je 1994. godine i nastupa na pozicijama centralnog veznog i ofanzivnog veznog igrača. Ponikao je Radu, gde je nakon partija u mlađim selekcijama zaigrao i u seniorskom timu. Usledili su transferi u holandski PSV, Crvenu zvezdu, pa Voždovac, u kome je na 59 utakmica postigao 16 golova i zabeležio 6 asistencija. Usledio je transfer u poljski Rakov, pa selidba u Portugaliju gde je nastupao za tamošnje superligaše – Famalikao i Belenenseš. Prethodnu sezonu odigrao je u ekipi Zira iz Azerbejdžana.

Luković važi za jednog od najtalentovanijih srpskih igrača u svom uzrastu, nastupao je svojevremeno za sve mlađe reprezentativne slekcije Srbije, a bio je član i zlatne generacije omladinske reprezentacije Srbije, koja je osvojila Evropsko prvenstvo u Litvaniji 2013. godine. Bio je strelac pobedonosnog pogotka u finalnoj utakmici protiv Francuske.

Pre Lukovića, Radnički je svoje redove pojačao kamerunskim reprezentativcem Кolinsom Faijem i napadačem iz BiH, Semirom Smajlagićem.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com