DruštvoKultura

Edukativna dečija radionica o kulturi “Mali kustosi “

Eu info kutak organizuje novu dečiju radionicu iz serijala "Kulturica" koja će se održati u subotu, 10. februara u 12 časova u Galeriji "Sinagoga" na adresi Davidova 2.

Ko je kustos u muzeju i koja su njegova zaduženja, najmlađi sugrađani saznaće na još jednoj radionici.

Izložba “Etnologija u muzeju: Šta oni tamo rade?” pokazuje značaj muzejskih profesionalaca i koliko je važna uloga muzeja u društvu, a kroz izložbu prisutne će voditi Ivana Gruden Milentijević, viši muzejski edukator Narodnog muzeja Niš .

Autori izložbe su pažljivo odabrali predmete iz muzejskih zbirki koji predstavljaju mali deo bogatog kulturnog nasleđa jugoistočne Srbije od XVIII do XX veka. Izložba je koncipirana tako da posmatrače vodi kroz različite segmente muzejske delatnosti, istražujući istorijski, kulturološki, estetski I edukativni značaj svakog eksponata.

Učesnici radionice imaće priliku da otkriju fascinantan svet muzejskog depoa, upoznaju obaveze kustosa i fragmente muzejske dokumentacije, nauče kako se popunjavaju muzejski kartoni dok istovremeno prate priču o izložbi i predmetima u njoj.

Učešće na radionici je besplatno, a sve materijale potrebne za rad obezbeđuje organizator. Radionica je namenjena deci uzrasta od 7 do 14 godina.

Svi zainteresovani mogu prijaviti svoje dete za učešće na radionici do petka, 9. februara ili do popunjavanja kapaciteta radionice i to preko formulara koji se nalazi na sledećem LINKU.

“Kako bi se što većem broju mališana dala mogućnost da učestvuju, prednost učešća imaju deca koja nisu učestvovala na prethodnim radionicama u okviru ovog ciklusa”, ističu u saopštenju.

Serijal “Kulturica” održava se u saradnji sa ustanovama kulture iz Niša koje će deliti svoja znanja, kreativnost i veštine sa najmlađima, radeći na promociji kulturnog nasleđa, sličnosti i razlika u kulturi, istoriji i vrednostima između Srbije i zemalja Evropske unije.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com