Politika

Džunić pozvao odbornike na toleranciju: “Čini mi se da smo već ušli u neki vid predizborne kampanje”

Predsednik Skupštine grada Niša dr Boban Džunić, pozvao je danas odbornike na toleranciju i podsetio da nema svrhe ulaziti bilo kakav vid netolerantne diskusije. On je istakao da prepoznaje nametanje  u nekim odborničkim grupama, tako da se već čini da se nalazimo u predizbornoj kampanji.

 

“Čini mi da smo već ušli u neki vid izborne kampanje prema onomo što neki odbornici iznose, ja nemam ništa protiv, ali kako izbori još uvek nisu raspisani, onda zaista nema svrhe ulaziti u takav vid netolerantne diskusije”, rekao je predsednik gradskog parlamenta.

Džunić je podsetio da Skupština jeste  politički organ, i da je iznošenje političkih stavova uredu, ali međusobne uvrede, skakanje, prekidanje sednice, dolaženje do stola, ga podseća na jedan deo Skupštine Republike Srbije kada je moglo da dođe do nemilih događaja.

“Ne kažem da bi ovde došlo, jer svi se dobro poznajemo u ovom gradu. Imam razumevanja čak i prema tom načinu izražavanja. Kao predsednik Skupštine trudim se da budem tolerantan. Dao sam mogućnost da odbornici govore i nakon predviđenog vremena za iznošenje stavova o tačkama dnevnog reda i da mogu da govore i o političkim temama, jer Skupština nije “kristalna kugla”. Uvažavam da odbornici iznose svoje stavove i politička mišljenja, ali ne uvažavam onaj deo gde se sve to zaboravi, zaboravi se i duh tolerancije koji je važio na prethodnim sednicama i krene se sa uvredima i međusobnim dobacivanjima”, kazao je Džunić.

Džunić je rekao da se čak i izvini kada smatra  da to treba i zamolio odbornike da imaju u vidu  da ih je 60, a on je  jedan i imamo. Na današnjoj sednici je 59 tačaka, a za pet sati rada odbornici su stigli tek do objedinjene druge i treće.

Najviše su diskutovali  o Predlogu programa za lokalni ekonomski razvoj Grada Niša za 2023. i o predlogu programa i izmeni programa uređivanja građevinskog zemljišta i komunalne infrastrukture za ovu godinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com