Društvo

Džentlmeni na motorima prodefilovali niškim ulicama uz važnu poruku (VIDEO)

Niški motociklisti sa prijateljima iz Bugarske učestvovali su u već tradicionalnoj “Distinguished Gentlemans Ride” humanitarnoj vožnji koja je istovremeno organizovana u 107 zemalja sveta.

Njih 40 motociklista u odelima sa leptir mašnom prodefilovali su gradom kako bi skrenuli pažnju na bolesti kod muškaraca, najčešće su to bolesti prostate. Sakupljen novac biće doniran za pronalaženje leka protiv različitih bolesti muškaraca.

Distinguished Gentlemans Ride; Foto: Niške Vesti, Vodeničarski

Distinguished Gentlemans Ride se organizuje već čitavu deceniju u svetu, u Srbiji se ova manifestacija organizuje već osmu godinu.

Ova humanitarna vožnja ima važnu poruku a to je da se podigne svest o zdravlju muskaraca, naročito svest o preventivi tumora prostate, muškom mentalnom zdravlju i suicidu.

Distinguished Gentlemans Ride ima svoja pravila a to je da svi oni koji hoće da učestvuju u vožnji moraju da voze određeni tip motocikla, uglavnom retro, klasični modeli a sami vozači moraju da imaju košulje, prsluke, odela ako je moguće od tvida uz “obaveznu” leptir mašnu. Članovi niškog Vespa kluba “Naissus” još jednom su pokazali zašto su vozači za primer i domaćini kojima prijatelji iz čitavog svet rado dolaze u goste.

Prikupljena sredstva se preko članstva i organizatora manifestacije upućuju u institucije i ustanove koje se bave brigom o muškom zdravlju. Za prethodnih deset godina održavanja ove vožnje donirano je blizu 30 miliona dolara u čitavom svetu, Srbija svake godine daje svoj doprinos.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com