Politika

Dveri Niš zahtevaju hitno postavljanje signalizacije i obezbeđenja na „čamurlijskom“ putu

Gradska organizacija Dveri Niš se pridružuje zahtevima meštana niškog sela Čamurlija za hitnim merama bezbednosti saobraćaja na regionalnom putu Niš – Aleksinac. Meštanima su se u blokadi saobraćaja pridružili i potpredsednica Dveri i narodni poslanik u budućem sazivu Narodne Skupštine prof. Tamara Milenković Кerković i deo rukovodstva Dveri Niš.

Gotovo godinu dana meštani niškog sela Čamurlija preklinju nadležne da regionalni put Niš-Aleksinac na kome nema ni obeležene razdelne trake, a kamoli trotoara i osvetljenja, obezbede najosnovnijom signalizacijom – pešačkim prelazima i preprekama u vidu „ležećih policajaca“. Ni Grad, ni Sekretarijat za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, ni nadležno Ministarstvo, a ni „Putevi Srbije“ na ove molbe ne reaguju, a tek nakon što je pre deset dana na ovom neobeleženom i prometnom putu teško povređen dečak, iz „Puteva Srbije“ najavljuju izradu projekta „koji će potrajati“, upozoravaju Dveri.

Foto: Dveri

Dveri Niš i potpredsednica Dveri, prof. Tamara Milenković Кerković su se meštanima Čamurlije pridružili na trećoj po redu blokadi saobraćaja i podržali njihove zahteve za HITNO postavljanje osnovne signalizacije i prepreka za sprečavanje brze vožnje kraj sela.

“Gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski, pozivamo da nakon Šarm el Šeika, Riksos resorta i egipatskih plaža, hitno poseti i Čamurliju, i zaustavi maltretiranje i ugrožavanje života meštana i njihove dece. Brzina kojom se skidaju koševi sa igrališta ili pravi parking kraj niških osnovnih škola ili efikasnost sa kojom se zorom seče drveće sa niških trgova i javnih površina, biće dragocena meštanima Čamurlije da im se HITNO obeleži pešački prelaz i postave „ležeći policajci“ i prepreke na neobeleženom putu kojim njihova deca odlaze u školu”, istakla je Kerković.

Srpski pokret Dveri i Gradska organizacija Dveri Niš ne odustaju od zahteva za lokalnim izborima u Nišu jer je gradska vlast u dugogodišnjem ratu sa interesima građana i Grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com