Politika

Dveri Niš: Nagrada od 10.000 dinara za one koji nađu zelenu površinu u skladu sa zakonom

Niški odbor Srpskog pokreta Dveri nagradiće sa po 10.000 dinara građane koji u Nišu "pronađu" zelene površine oko stambenih grada koje odgovaraju projektnoj dokumentaciji, zakonima i pravilnicima, a pri tom su zgrade izgrađene posle 2015. godine.

Prema rečima potredsednice Dveri Tamare Milenković Kerković pod zelenom površinom se podrazumeva se podrazumeva površina koja se nalazi na parceli objekta i ima direktan kontakt sa zemljom, a ne žardinjere, prostor iznad šahti, u podzemnim garažama ili unutar objekta.

Precizno je propisano, podsetila je Milenković Kerković, koliku zelenu površinu mora imati svaki objekat u odnosu na površinu na kojoj se gradi stambena zgrada.

“Ukoliko je površina parcele 500 kvadrata, a gradi se zgrada po pravilu građenja “umerene gustine” i spratnosti P+2 zelena površina mora da bude 20 odsto građevinske parcele odnosno 100 kvadrata. Za zgradu građenu po pravilima građenja “srednje gustine” i spratnosti P+4 zelena površina mora da bude 15 odsto, odnosno 75 kvadrata, a 50 kvadrata ili 10 odsto zelene površine potrebno je da ima zgrada koja se gradi po pravilima “visoke gustine”, spratnosti P+6″, objasnila je Milenković Kerković.

Građani Niša koji žele da dobiju nagradu, dodala je ona, potrebno je da u poruci pošalju svoje ime, prezime adresu objekta i broj parcele.

Gradski odbor Dveri nagradom igrom želi da ukaže na nepoštovanje projektne dokumentacije prilikom izgradnje stanova i i sve više betona u Nišu, a sve manje zelenih površina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com