Politika

DVERI: Tragično stanje saobraćajne infrastrukture u Nišu

Stanje saobraćajnica i trotoara u Nišu je redovno. Ulice su ili raskopane ili prepune rupa i zakrpa, a i novourađene saobraćajnice ošteti prva jača kiša, jer izvođači izabrani na tenderu “štede” na asfaltu, što je razumljivo jer se Direkcija za izgradnju grada ne usuđuje da vrši kontrolu kvaliteta izvedenih radova, navodi Srpski pokret Dveri u saopštenju.

Upozoravaju da sa uličnih bandera visi ili se vuče po trotoaru stotine kilograma najrazličitijih kablova, koje svako “kači” čim se ukaže potreba. Od kako Gradom upravljaju zaraćeni klanovi SNS-a, na urbanu brutalnu estetiku, kič i jeftini behaton Nišlije su ovih 11 godina morale da se naviknu, kažu.

 

Foto: Dveri Niš

 

Podsećamo ih da su gradske ulice pored iskopina i potpuno zapuštene sa bačenim gomilama posečenog rastinja i stabala, ostavljenog šuta i šljunka nakon izvedenih radova, i đubreta na sve strane. Oni pitaju gradonačelnicu, postoji li u Nišu Služba koja se bavi uređenjem Grada?

“Na gradskim saobraćajnicama su odvodi za kanalizaciju urađeni tragično loše, i za kratko vreme umesto rešetki odvoda ostaju provaljene rupe, kanalizacioni odvodi ostaju bez poklopaca, pa u rupe od šahta upadaju ljudi i životinje, a svakodnevna slika su grane, daske i motke koje građani stavljaju u otvorene rupe na putu da bi zaštitili svoje automobile na kolovozima. Da ne govorimo o rupama na kolovozu koje nakon kiše nisu vidljive, zbog čega su Nišlije morale da savladaju tehnike vožnje koje se koriste na rutama relija Pariz-Dakar. Na šta niška vlast troši milijardu dinara godišnje za obnovu saobraćajne infrastrukture i čime se bavi Direkcija za izgradnju grada ako ne kontroliše sraman kvalitet izvedenih radova na saobraćajnicama i trotoarima?”, ističu u saopštenju.

Pitaju i kako je moguće da se nakon izvedenih radova rupe javljaju već posle prve kiše, i koliko promila milimetra je debeo sloj asfalta koji može da odnese prva kiša?

“Umesto što se niška vlast igra parama građana Niša i toleriše najgori kvalitet izvedenih radova, poštenije bi bilo da na niške kolovoze vrate kaldrmu i granitne kocke, ako ih do sada nisu preprodali, a da silne niške botove zaposlene u javnim službama i preduzećima postave kao čuvare pored šahti bez poklopaca. Da građani bar neku korist vide bar do izbora ili dok ne budu bile izgrađeni svi infrastrukturni projekti koje je obećala gradonačelnica, poput spalionice otpada, fabrike za prečišćavanje otpadnih voda i svih drugih lažnih predizbornih projekata”, navode Dveri.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com