ObrazovanjeSport

Budući “difovci” spremni za prijemni ispit

Pripremna nastava za upis novih studenata na niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu u organizaciji fakulteta je završena. Prijemni ispit, prema planu održaće se od 28.do 30. juna. Na ovaj način budući studenti prve godine akademskih studija na ovom fakultetu upoznavi su sa zahtevima koji se od njih očekuju na prijemnom ispitu, terenima gde će se ispit polagati, ali je ovo bio način i da provere svoje sposobnosti, upoznaju terene na kojima će se boriti za poene i razbiju tremu koja je uvek prisutna pre polaganja prijemnog ispita.

Pripremna nastava je organizovana uz sve mere opreza i zaštite studenata i profesora u vreme epidemije korone. Prema rečima nadležnih sa fakulteta sve je proteklo u najboljem redu.

Foto: Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita na ovom fakultetu karakteriše i to što se odvija na više lokacija. Tako su budući studenti vežbali sportove sa loptom u sportskoj Sali “Šivara”, plivali su na bazenu “Čair”, a trčanje su uvežbavali na stadionu “Čair”.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u prvu godinu osnovnih akademskih studija upisaće 140 studenata na budžetu i 55 samofinansirajućih studenata. Budući studenti će dokumenta za upis predavati od 22. do 27. juna. Podeljeni su u grupe iz preventivnih razloga, kako se u jednom trenutku ne bi našao veliki broj kandidata.

Foto: Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

I ove godine, iako u specifičnim i otežanim uslovima zbog još uvek aktuelne pandemije virusa korona, odlično organizovana pripremna nastava uz veliko angažovanje nastavnog kadra, odvija se bez problema, kažu nadležni i takođe očekuju dobar rezultat na predstojećem prijemnom ispitu, uz dobrodošlicu budućim studentima.

Niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja postao je vodeći fakultet u regionu Jugoistočne Evrope, našavši se između 150. i 200. mesta na prestižnoj svetskoj Šangajskoj rang listi fakulteta.

Foto: Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com