Obrazovanje

Nesvakidašnje, okupila se slavna generacija Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja

Slavna generacija Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu 1978.-1979. okupila se prošlog vikenda ponovo, nakon četiri decenije. U amfitetaru fakulteta mogli su se videti još uvek aktivni, profesori i nastavnici fizičke kulture iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Niša, gradova čitave Srbije…

Inicijator i organizator okupljanja je aktivna profesorka niškog fakulteta FSFV Кatarina Herodek i sama generacijski svedok “slavnih”.

Na samom početku, prisutne je pozdravio, po njegovim rečima “uz dozu treme”, prodekan, prof FSFV. dr Nenad Stojiljković, koji je istako “da mu je pored mnogih predavanja, koje je održaao širom sveta, ovo možda “najteži zadatak”.

Stojiljković je kazao da bez “slavnih”, i njihovog iskustva, ne bi bilo ni svima poznatog uspeha na Šangajskoj listi.

Potom je usledila neizostavna prozivka, preisutnih, (kao na času) te slavne genaracije.

Foto: Z.S.

Sa mnogo toplih emocija, prisutni difovci sa iskustvom, pedagozi, profesori, nastavnici, ali i oni koji nisu ostali u ovoj profesiji, ili su u penziji, pozdravili su svoje drugare i izneli su svoje iskustvo.

“Zaista, “slavna generacija” nije forma, niški Fakultet sporta može da se ponosi time, da je još od prvih dana, još kada je bio u sklopu Filozofskog fakulteta, svojim kadrom koji je još uvek aktivan kroz nastavu u školama širom regiona iznedrio mnoge generacije đaka i odličnih sportista”, kazala je profesorka Кatarina Herodek.

Foto: Z.S.

“Nema lepše profesije u našoj profesiji, nego biti nastavnik fizičkog. To je “neiskvarena” profesija, koja mladima pruža onu suštinsku osnovu fizičke kulture i zdravlja, prirodno spojenog sa duhovnim, pored srpskog i matematike, fizike i hemije”, nadahnuto je rekao nastavnik fizičkog i zdravstvenog vaspitanja u OŠ ” Ratko Vukićević”, Zdenko Mitrić.

Bivši studenti razmenili su svoja sećanja, svoje iskustvo uz mnogo emocija, prihvatajući odgovornost za vaspitanje mnogih genracija đaka širom sveta za protekle četiri decenije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com