Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Uništeni tereni nikoga ne brinu

„U više navrata smo isticali da je ulaganje u školski i masovni sport i u adekvatnu sportsku infrastrukturu prvorazredni interes i zadatak Grada kad su mladi u pitanju. Do sada se na tom planu ništa nije uradilo i uglavnom su u najavi bili projekti koji se nisu realizovali, sem izgrađene streljane”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Foto: Niš moj grad

Jovanović kaže da je najbolji primer teren sa veštačkom travom pored Fakulteta sporta i fizičke kulture koji je izgrađen sa namerom da ga koriste kako mladi tako i studenti ovog fakulteta, međutim on je uništen, a, kako kaže, bez permanentnog održavanja nema perspektive za ovakva mesta za rekreaciju.

Foto: Niš moj grad

„Da roditelji i deca vape za ulaganjem u sportsku infrastrukturu i sport pokazuje to što su izgrađena dvanaest terena sa veštačkom travom u raznim delovima grada, uglavnom u okviru školskih dvorišta, dok smo mi vršili vlast. Čak su i sami roditelji učestvovali u popravci tih terena, na primer u osnovnoj školi Njegoš”, kaže Jovanović i poručuje gradskim čelnicima:

„Nije rešenje da radite samo na održavanju ovih dvanaest terena na gradskom području nego i da programom kapitalnih investicija, ulaganjem u sportsku infrastrukturu pomognete mladima da žive zdravo i sklone se od poroka, jer sport je lek za to.”

Foto: Niš moj grad

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com