Sport

Belaković: Radnički podiže formu i napreduje iz dana u dan

U Banskom dani teku brzo, jer jak tempo, sa dva treninga, dozvoljava igračima samo da se odmore između treninga i pripreme se za naredni izazaov. Ipak, atmosfera u ekipi je na najvišem nivou.

„Meni su ovo druge pripreme, ali je sada atmosfera na najvišem nivou. Nekako smo nastavili gde smo stali, nismo imali vremena da odmorimo mnogo. Neka samo ovako bude cele sezone i nećemo se žaliti“, kaže Nemanja Belaković.

Na terenu je atmosfera prava borbena, a na poslednjem treningu „prštalo“ je na sve strane, ističe on.

„Bio je to jedan od težih i zahtevnijih treninga (smeh), ali dobro je da to nije bio onaj trening kakve fubaleri ne vole, gde je samo suvo trčanje bez lopte. Sada je bila uključena lopta i onda je sve drugačije i lakše, ona te vuče da daš više i kada ne možeš“.

Pred odlazak na utakmicu sa Politehnikom, Belaković je u hotelu rekao da bi bilo dobro da postigne pogodak, jer će to biti dobro za celu sezonu. I postigao je.

„Ne volim kada kažu da rezultat na pripremama nije bitan. Nije sada tu ništa presudno, ali je lepo kada se pobedi, to utiče na timsku atmosferu. Pogodak mi je bio važan za samopozdanje i on mi je podstrek da nastavim u tom smeru. Jasno je da je ispred nas još mnogo posla. Ima još dosta da radimo da bi smo došli na nivo koji šef traži. Puno je prostora za napredak, ali se i podižemo iz dana u dan, što je pozitivno. Ja volim da pobedim i kada igram karte sa ženom, a o terenu da ne pričam“.

Prvenstvo je pomereno za nedelju dana pa će tako ekipa, imati više vremena za pripreme.

„Mi smo se pripremali kao da će pripreme početi 23. jula. Šef je isplanirao pripreme za taj datum, odlaganje samo pomera planove. Sada što se nas tiče prvenstvo je moglo da počne i 23. ništa se ne menja mnogo. Bitno je da se pripremamo dobro, da imamo sve optimalne uslove za rad i zadovoljan sam u kom smeru sve ovo ide“.

Sobu u Banskom, Belaković deli sa Pavlovićem.

„Meni je jako važno da sa nekim kliknem. Laza je momak na mestu. Družimo se i privatno i porodično. Moja deca ga obožavaju. Veoma je važno kada imaš nekog s kim možeš da podeliš lepe stvari i van fudbala i neke probleme i lepe stvari“.

Na pitanje kako provode vreme Belaković kaže da nemaju mnogo slobodnog vremena.

„Uglavnom spavamo između treninga, pripremamo se za izazove. Uveče sam umoran i već oko 22h sam jednom nogom u krevetu, pre toga se čujem sa porodicom i sve se dešava u tom krugu“, završio je Belaković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com