Društvo

KONAČNO PREMIJERA! Dokumentarni film – FK Radnički

Niški “FK Radnički” osnovan je davne 1923. godine 24. aprila a dan pre svog 93. rođendana dobiće svoj Dokumentarni film. Premijera je zakazana za subotu 23. april u jednom niškom bioskopu.

Pompezno najavljivan, snima se i montira duže nego što su Nišlije to očekivale. Iako je preko projekta ovaj film dobio novac od Grada, to nije ubrzalo čitav posao. Kako god bilo, film je tu i njegova premijera je najavljena, potvrđuje za Niške Vesti Miodrag Miljković.

Neću ništa da otkrivam, osim da je premijera u subotu. Još uvek radimo na filmu i žurimo da sve bude završeno na vreme. Već u utorak ću imati više detalja, danas ne”, rekao je Miljković za Niške Vesti.

Niška agencija „Sinopsis“ stoji iza projekta koji je prvobitno bio zamišljen kao dokumentarno-igrani film o Fudbalskom klubu Radnički Niš, kako na kraju izgleda videćemo u subotu. Grad Niš za ovaj film izdvojio je 400 000 dinara.11692784 854795221278029 6946053150736558463 n

Na samom početku snimanja autori su o filmu govorili…

“Film je priča o Radničkom, ali je zapravo više od fudbala, priča je o Nišu. Nećemo se „ušančiti“ na stadionu i praviti bezličan dokumentarac sa beskrajno dosadnim iznošenjem podataka. Narator u filmu će biti Aca Mihailović, glumac Narodnog pozorišta koji će zapravo glumiti Radnički. Biće tu igranog dela koji će prikazati tu večeru kada je nastao fudbalski klub Iskra, kasnije Radnički. Pokušaćemo da koloritno prikažemo atmosferu u Nišu za sve ono vreme od kada Radnički živi pa do danas”, govorio je tada producent Miljković.

Scene za film snimane su i u poslednjih desetak dana na stadionu Železničar, gde je nekad Radnički počinjao.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com