Kultura

Humanitarna predstava za pomoć porodilištu

Predstava “Kod opšteg mesta levo” odigraće se u Narodnom pozorištu, 13. aprila u 20 sati. Cena ulaznice je 500 dinara, a novac od prodaje karata je namenjen niškom porodilištu, kažu iz organizacije JCI Niš.

Akcija “Daske humanosti 2016 – darujmo mame i bebe!” ove godine obezbediće zaštitu od sunca na prozorima soba u kojima su smeštene majke. Na ovaj način stvoriće se konforniji uslov za boravak porodilja i beba, kažu organizatori.

“Bliži se leto i sunčani, vreli dani. Majkama i porodiljama na GAK-u biće mnogo prijatnije ako im zajedno budemo obezbedili zaštitu od sunca na prozorima. Zato pozivam Nišlije da se odazovu akciji i istovremeno pogledaju odličnu predstavu”, kaže Stevan Đorđević iz organizacije JCI.

Predstava “Kod opšteg mesta levo” bavi se fenomenom slave i popularnosti kao jednom od primarnih žudnji mladih ljudi danas, što je prikazano kroz satiru. Režirao je Radivoje Kozomara, a od 8 glumaca koji igraju trojica su iz ekipe Motevidea – Predrag Vasić, Rade Ćosić i Nenad Heraković. Osim njih igraju i Jelena Rakočević Cekić, Janko Cekić, Milan Vučković, Milena Moravčević, Marko Gizdavić.

“Ova ekipa će igrati besplatno, što je njihov veliki doprinos ovoj humanitarnoj akciji”, dodaju.

Daske humanosti održavaju se po 3. put, a osnovna ideja organizatora je da spoje kulturu i humanist kako bi pomogli najugroženijima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com