Društvo

Nova policijska stanica kod parka Svetog Save

Nova policijska stanica počela je da radi u ulici Pariske komune, preko puta zgrade gradske opštine Medijana. U ovoj stanici će raditi 100 policajaca, a na okolnim raskrsnicama biće postavljene kamere, najavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stanica je, kako je istakao, otvorena da bi policija bila deo zajednice. Na ovaj način policajci će se brže upoznati sa radom lokalne samouprave, ali i kriminalitetom u gradu.

„Na ovaj način hoćemo da približimo policiju građanima, da im budu dostupniji. Bilo da se radi o upravnim poslovima kao što je vađenje ličnih karata, pasoša i ostalih dokumenata, ili kada se radi o suzbijanju kriminaliteta“, rekao je ministar Stefanović.

Kako je najavio, u ovom delu grada biće pojačane policijske patrole, naročito oko kafića gde se okupljaju mladi. Kamere na okolnim raskrsnicama će takođe povećati bezbednost građana.

U poslednja 3 meseca stopa kriminaliteta u gradu je smanjena za više od 13 odsto, dodao je. To znači da je policija počela da radi efikasnije i da niko nije zaštićen, zaključio je Stefanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com