Društvo

Izabrana nova predsednica i članovi Gradske izborne komisije

Jelena Žarić Kovačević nova je predsednica Gradske izborne komisije, odlučili su odbornici Skuštine grada Niša na današnjoj sednici.

Na današnjoj sednici Skupštine grada izabarana je nova predsednica izborne komisije. To je Jelena Žarić Kovačević, dosadašnja zamenica sekretara skupštine, a izbor članova komisije izazvao je raspravu među odbornicima u gradskom parlamentu.

Opozicioni odbornici tvrde da izbor članova komisije nije po zakonu i da ovakav sastav izborne komisije ukazuje na to da vladajuća stranka planira neregularne izbore.

“Nakon novih koalicionih sporazuma 9 do 10 članova komisije biće iz vladajuće garniture, a po Zakonu ne sme više od polovine članova biti iz iste odborničke grupe”, rekao je za govornicom funkcioner DSS Milan Lapčević.

Šef odbroničke grupe Srpske napredne stranke Dejan Jovanović odgovara:

“Gradska izborna komisija mora da odražava sastav odborničkih grupa”.

Ipak, novi sastav Gradkse izborne komisije predložile su sve Odborničke grupe, osim nove koju čine Koalicija za Niš i DSS.

Na dnevnom redu poslednje sednice u ovom sazivu je i elaborat o davanju zemljišta kompaniji Džonson elektrik, koja planira da zaposli još 2000 radnika, ali i izmena ugovora o izgradnji Regionalnog centra za upravljanje otpadom “Keleš” koji sada predviđa i projektno finansiranje i apliciranje kod fondova i banaka.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com