Kultura

Poruke prijateljstva za moje vršnjake u nedaći

“Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin” uz podršku Fondacije „Schuler Helfen Leben“ iz Nemačke, realizuje humanitarnu akciju „Friendship Messages for My Peers in Adversity“ (“Poruke prijateljstva za moje vršnjake u nedaći”).

Naša želja je da niške mališane podstaknemo na humanost i empatiju prema drugim ljudima, a posebno prema njihovim vršnjacima, koji ovih dana napuštaju svoje domove u susret neizvesnosti i svakodnevnim nedaćama, kažu organizatori.

Tim povodom, za decu od 7 do 11 godina biće izvedena predstava „Damojed“, po tekstu Nataše Ilić, a u režiji Biljane Radenković, u Pozorištu lutaka u Nišu u petak, 19. februara 2016. godine od 18 sati. Predstava „Damojed“ nije slučajno izabrana.

damojed3

Pouka ove zabavne i maštovite bajke u stihu da su „prijateljstvo, plemenitost, ljubav i dobrota suština pravoga života“, uticaće pozitivno na prve životne stavove najmlađih. A izgleda da se i odrasli mogu pronaći u nekim delovima ove složene predstave. Sve u njoj nalazi put do gledalaca, dobar tekst, rediteljska postavka, scenografija, kostimi, rekvizita, scenski pokret, songovi, video animacije…

„Ulaznica za predstavu je poruka prijateljstva, koje ćemo spakovati uz humanitarne paketiće namenjene deci izbeglicama u Preševu. Neka vaše dete samo ili uz vašu pomoć nacrta/napiše/ili oboje poruku prijateljstva, uz sugestiju da deca kojoj je poruka upućena ne govore srpski, ili imaju ograničeno znanje engleskog jezika. Neka poruka bude od srca i napravljena tako da nosi univerzalnu poruku – razumljivu bilo kom detetu“, dodaju organizatori.

damojed2

U zavisnosti od svoje kreativnosti i želje, niški mališani mogu da napišu, naprave ili nacrtaju poruku prijateljstva za nekog svog vršnjaka koji je privremeno sklonište našao u prihvatnom centru u Preševu i donesu kao ulaznicu za predstavu.

Organizatori pozivaju Nišlije da im se pridruže da zajedno probude humanost i izmame osmehe na licima dece koja svoje dane provode putujući od jednog do drugog izbegličkog kampa.

Mesta za svoje mališane možete rezervisati potvrdom na e-mejl adresu info@supergradjanin.org.rs (mejlove možete slati u bilo koji deo dana) ili pozivom na broj telefona 018 4287 593 svakog radnog dana (i u toku predstojećih neradnih dana zbog proslave državnog praznika) od 11 do 15 časova, ali najkasnije do četvrtka, 18. februara 2016. godine najkasnije do 15 sati. .

“Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin” je udruženje građana nastalo 2012. godine na inicijativu dugogodišnjih novinara, radnika bivše Radio televizije 5.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com