Društvo

Aleksin zakon predviđa suspendovanje nasilnika iz škole

Nacrt “Aleksinog zakona” koji bi trebalo da spreči vršnjačko nasilje, predviđa mogućnost da nasilnik bude suspendovan iz škole do 30 dana a da mu se u međuvremenu pruži stručna pomoć kao i oduzimanje licence i otkaz za nastavnike i stručna lica koja ne prepoznaju nasilje u školi.

Vladimir Jovanović je jedan od osnivača i pokretača neformalne grupe građana „Dva minuta tišine“ koja je juče u Beogradu i Novom Sadu organizivala protest “Hoću Aleksin zakon”. Gostujući u Novom danu on je istakao da im je cilj da ovakvim skupovima skrenu pažnju svim građanima i političarima na problem vršnjačkog nasilja.

Cilj je da se podigne svest da vršnjačko nasilje mora da se zaustavi jer je sve više žrtava, kaže on i ističe da je nacrt Aleksinog zakona poslat svim nadležnim institucijama. Ipak, smatra da su građani Srbije poprilično “ubijeni” i da im treba dosta vremena da se pokrenu.

“Društvo u Srbiji ima velikih problema sa detektovanjem pravih problema, okrećemo se lako trivijalnim. I u vrtićima se dešava vršnjačko nasilje koje se deklariše kao ‘dečja igra’. Skloni smo da zažmurimo na velike probleme”, naglašava Jovanović.

Opširnije na N1 Info

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com