Hronika

Više javno tužilaštvo u Nišu: Trinaestogodišnji dečak koji je ubio vršnjaka nije krivično odgovoran

Više javno tužilaštvo u Nišu saopštilo je danas, povodom ubistva dečaka Niškoj Banji 5. oktobra, da je “nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza” utvrđeno da je trinaestogodišnjeg A.S. lišio života M.M, koji je takođe trinaestogodišnjak.

 

“Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica M.M. je krivično neodgovoran, jer nema navršenih 14 godina života. Shodno odredbama označenog Zakona o navedenom je obavešten Centar za socijalni rad Niš, kao organ starateljstva, radi preduzimanja mera u okviru njegove nadležnosti“, kazali su u Višem javnom tužilaštvu.

U saopštenju se ne navodi da li će protiv roditelja trinaestogodišnjeg M.M. biti pokrenuta istraga.

Više javno tužilaštvo nije zvanično potvrdilo ni da li je, kao što se navodi u medijima, M.M. hospitalizovan na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu.

Ubistvo dečaka od strane njegovog školskog druga dogodio se u porodičnoj kući M.M. u prepodnevnim časovima, a prema nezvaničnim informacijama, A.S. i M.M. su se najpre posvađali u dvorištu kuće, a potom svađu nastavili u potkrovlju.

Sumnja se da je M.M. nakon toga nožem naneo više povreda po glavi i vratu A.S., od kojih je on na licu mesta iskrvario.

Hitna pomoć koja je izašla na teren po pozivu komšija da jedan od dečaka ima epileptični napad, zatekla je M.M. na ulici, pedesetak metara od kuće sa simptomima epileptičnog napada.

Prilikom pružanja pomoći njemu, saznali su da se u kući nalazi još jedan dečak, međutim njemu nisu mogli da pomognu jer je u međuvremenu preminuo.

Prijatelji i komšije dečaka, potvrdili su za medije da su se A.S. i M.M. družili od trećeg razreda, uz opasku da je M.M. bio neobično dete koje se nije družilo sa ostalom decom.

Prema njihovim rečima, M.M. je u poslednje vreme sa sobom uvek nosio nož, šrafciger ili bodež.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. PA KAKO ON NIJE ODGOVORAN, RODITELJI NISU ODGOVORNI, AKO IH IMA, CENTAR ZA SOCIJALNI RAD I ŠKOLA NIJE ODGOVORNA, A KO JE ONDA ODGOVORAN?! SRAMOTA ZA OVU VLAST I DRZAVU!!! DOK NEVINA DECA STRADAJU, OLOŠ I BAGRA NEKA SE ŠEPURI!!! S KOJIM PRAVOM NEKOME ODUZETI ŽIVOT?! SRAMNO JE TO ZA XXI VEK!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com