Kultura

Nedelja kineskog filma u Nišu

U organizaciji Instituta Konfučije i Niškog kulturnog centra, od 5. do 10. februara biće prikazano šest savremenih kineskih filmova, a planirano je i otvaranje izložbe fotografija pod nazivom “Put svile- novi izgled”.

Povodom proslave Kineske nove godine, Institut Konfučije i Niški kulturni centar organizovaće Nedelju kineskog filma, ulaz na manifestaciju je besplatan, a projekcije u Maloj sali NKC-a počinju u 20 sati.

Takođe, u holu NKC-a biće otvorena izložba fotografija gradova i predela nekadašnjeg i sadašnjeg Puta svile. Danas su ti predeli u velikoj meri izmenjeni i drugačiji razvojem privrede, novih naselja i gradova. Ova izložba je prilika da se javnost upozna sa dalekim i mističnim predelima Kine, poručuju iz NKC-a.

Repretoar Nedelje kineskog filma

Petak, 5.2.2016. u 20:00

Zmajeva oštrica (Dragon Blade/ 127′, 2014)                           Snow flower and the secret fan poster

režija: Daniel Lee, uloge: Jackie Chan, John Cusack, Adrien Brody

Kada korumpirani rimski vođa Tiberije sa svojom ogromnom vojskom krene u pohod na Put svile, Huo An sa svojim vojnicima im se suprostavlja i brani svoju zemlju. Elitna legija koja je pobegla iz Rima na čelu sa generalom Lucijem se udružuje sa Huo Anom u odbrani Puta svile.

Subota, 6.2.2016. u 20:00

Cveće rata (The Flowers of War/ 146’, 2011)

režija: Yimou Zhang, uloge: Christian Bale, Ni Ni, Xinyi Zhang

U ovoj istorijskoj drami, u nemirima u Kini tokom invazije Japana 1937. godine, uhvaćen je jedan Amerikanac.Utočište pronalazi u katoličkoj crkvi, gde se pretvara da je sveštenik i pokušava da zaštiti grupu učenica. Ostavljajući po strani svoje uobičajene sebične sklonosti, rizikuje sve u pokušaju da im pomogne.

Nedelja, 7.2.2016. u 20:00

Vučiji totem (Wolf Totem/ 121’, 2015)
režija: Jean-Jacques Annaud, uloge: Shaofeng Feng, Shawn Dou, Ankhnyam Ragchaa

Mladi student iz Pekinga 1967. godine živi i podučava nomadske pastire u unutrašnjoj Mongoliji. Upoznavajući se sa pastirima uči i o njihovoj specifičnoj vezi sa vukovima. On je fasciniran vukovima koji lutaju ravnicama.

Ponedeljak, 8.2.2016. u 20:00

Opasne veze (Dangerous Liaisons/ 110′, 2012)                                            

režija: Jin-ho Hur, uloge: Cecilia Cheung, Dong-gun Jang, Ziyi Zhang

Romantična drama čija se priča odvija u Šangaju. Bogata žena iz visokog društva dogovara rizičnu igru sa svojim ljubavnikom. On treba da zavede nevinu mladu ženu i da je potom ostavi.

Utorak, 9.2.2016. u 20:00

Snežna latica i lepeza tajni (Snow Flower and the Secret Fan/ 120′, 2011)Dearest Poster 00

režija: Wayne Wang, uloge: Bingbing Li, Ji-hyun Jun, Vivian Wu

Ova istorijska drama prati dve priče, jedna je smeštena u Kini devetnaestog veka, a druga je u sadašnjosti. Prva priča prikazuje doživotno prijateljstvo dve devojke, koje razvijaju svoj tajni kod, kao način da se suoče sa krutim kulturnim normama nametnutim ženama. Paralelna priča smeštena je u sadašnjosti u Šangaju, gde se potomci ove dve devojke bore da održe i očuvaju svoje prijateljstvo…

Sreda, 10.2.2016. u 20:00

Najdraži (Dearest/ 128′, 2014)      

režija: Peter Ho-sun Chan, uloge: Wei Zhao, Bo Huang, Dawei Tong

Film govori o rastavljenom paru koji živi u zabačenom selu i suočava se sa nestankom sina. Pokušavajući da pronađu svoje dete upoznaju i druge roditelje čija su deca oteta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com