Ekonomija

Sutra ponovo “Crvena krila” na niškoj pisti

Red letenja Aerodroma Niš biće pojačan je za novu, sezonsku čarter liniju na relaciji Niš-Kaluga. Nova avio – kompanija iz Rusije Red Wings Airlines već je sletela svojim avionom na nišku pistu prvi put pre nedelju dana. Sutra JP ,,Aerodrom Niš“ i Grad Niš organizuju sastanak sa zvaničncima kaluške oblasti povodom realizovanog čartera iz Kaluge i planova saradnje u budućnosti.

Kompanija Red Wings će na ovoj leti modernim avionom Suhoj Superdžet 100. Za sada je ostvaren jedan a sledi i drugi čarter let sutra 10. januara, saopštilo je JP Aerodrom Niš.

PR aerodroma Kaluga, Jelena Galanova rekla je da se deo avio karata namenjenih građanima Rusije, njih 40-tak, mogu kupiti preko njihovog sajta i na još jednom specijalizovanom sajtu za prodaju avio karata. Ranije je za agenciju Sputnjik Srbija izjavila da će na ovom čarteru leteti i deca iz Kaluge koja će boravati na Kopaoniku.

– Smatramo da bi Srbija mogla da postane privlačna destinacija za nas zbog bezviznog režima i skijaških centara. Ukoliko prvi letovi budu uspešni, bićemo spremni za pregovore o nastavku čarter letova. -rekla je između ostalog Galanova za portal Sputnjik Srbija.

Avion tipa Suhoj Superdžet 100 je kapaciteta 93 sedećih mesta u ekonomskoj klasi.

Podsetimo da su prošle zimske sezone ruski i srpski tur-operateri organizovali turističke čarter letove u saradnji sa avio-kompanijom Yamal na destinaciji Moskva – Niš – Moskva. Tada je sa niškog aerodroma na ovim čarte letovima letelo više od 550 putnika.

Ruski mediji o Nišu

Ruski sajt vest-news.ru navodi da je naš grad poznat po skijališkim centrima, ali i banjama. Ovaj sajt podseća da je između Srbije i Rusije na snazi bezvizni režim kada je reč o turističkim posetama.

-Grad Niš ( Srbija ) je poznat po svojim skijališta i mineralnih izvora . U blizini Niša je poznati ski centar Kopaonik , koji je popularan među svim Ljubitelji zimskih sportova . Važna karakteristika Srbije je takođe bezvizni režim sa Rusijom , ako je glavna svrha boravka u zemlji je turizam .-navodi sajt vest-news.ru

Aerodrom Kaluga 200km jugozapadno od Moskve

kaluga2

(foto: investkaluga.com)

Aerodrom Kaluga udaljen je 200km jugozapadno od ruske prestonice Moskve. Ovaj aerodrom je zvanično otvoren 27.maja ove godine posle 13 godina kada je zbog lošeg finansijskog poslovanja 2001.godine zatvoren. Prvi komercijalni letovi sa ovog aerodroma su otpočeli maja ove godine na linijama do Sankt-Peterburga , Sočija, i Braunšvajga grada u Nemačkoj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com