Društvo

Na niškom aerodromu predstavljena dva nova vatrogasna vozila, koja su zamenila stara iz prošlog veka

Na Aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu danas su predstavljena dva nova vatrogasna vozila, a prema rečima pomoćnika ministra u Ministarstvu saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture i predsednika Skupštine Aerodroma Srbije Ivana Divaca, vrednost novih vozila je oko milion i po eura. Ovo, prema njegovim rečima pokazuje da je prioritet države ulaganje u niški aerodrom.

 

“Od kako je država preuzela upravljanje Aerodormom uloženo je samo u opremu oko 7 miliona eura. Biće napravljena i nova zgrada čiji se radovi završavaju septembra, a biće nastavljena i druga ulaganja u opremu”, kazao je Divac u Nišu.

Iz Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture poručuju da će povećanje broja putnika pratiti i nastavak ulaganja.

“Nabavka ovih vozila je vrlo značajna za postupanje na Aerodromu pre svega ovih ljudi koji se bave bezbednošću. Naša želja i prioritet je da im omogućimo dobre uslove za rad i da se  putnici osećaju sigurno kada dolaze na Aerodrom u Nišu

Kroz niški aerodrom je prošle godine prošlo oko 380 hiljada putnika, napomenuo je pomoćnik ministra saobraćaja. Ove godine već, zaključno sa 1. julom, broj putnika je 207 hiljada. Procene su da će se nadmašiti 2019. godina, kada je 420 hiljada putnika koristilo usluge aerodroma „Konstantin Veliki“.

„Aerodrom u Nišu se razvija intenzitetom koji nije ni previše brz ni previše spor, sasvim je dovoljan da možemo da ispratimo to i sa opremanjem aerodroma. Pored ovih vatrogasnih vozila, i druga vozila su u prethodnim godinama nabavljena“, kazao je Divac.

Ističu da su do sada složene intervencije rađene vozilima koja su iz osamdesetih godina prošlog veka. Do kraja godine niška vazdušna luka dobiće i dva nova sanitetska vozila, čime će biti završen jedan ciklus obnavljanja opreme.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com