Društvo

MINISTAR VESIĆ: Za novu terminalnu zgradu na niškom aerodromu 11 miliona evra

U novu terminalnu zgradu na niškom aerodromu, čija je izgradnja u toku, biće uloženo ukupno 11 miliona evra, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da su dobijene građevinske dozvole za novi kontrolni toranj na tom aerodromu, kao i za rekonstrukciju piste.

Vesić je rekao da je dobijena i građevinska dozvola za rekonstrukciju piste aerodroma u Nišu koja je, kako kaže, odavno zrela za rekonstrukciju.

Naveo je da je od 2018. godine, od kada je Vlada Srbije preuzela niški aerodrom, u njega je ukupno uloženo više od 700 miliona dinara.

“Ono što takođe treba da znaju, pogotovo oni koji žive na jugu Srbije, pošto rekonstrukcija stare zgrade neće biti moguća, moraćemo da na njenom mestu radimo novu”, dodao je.

“Sa kompletnim završetkom terminala, imaćemo kapacitet u Nišu za milion i po putnika i to je sjajno s obzirom na to da raste broj putnika u Srbiji”, istakao je Vesić.

Najavio je da će u narednom periodu biti raspisan međunarodni konkurs za izradu studije koja bi trebalo da pokaže gde još u Srbiji treba da se grade aerodromi, ne samo putnički već i kargo, kao i gde će se raditi heliodromi što, dodao je, ima veze i sa Hitnom pomoći, pogotovo na auto-putu, i sa bržim prevozom pacijenata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Preuzela zbog kontrole broja putnika koji ne sme da predje limit od milion godišnje zbog ugovora sa Vinci-Nikola Tesla???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com