Društvo

Lančani sudar na auto-putu između Aleksinca i Ražnja

Na auto-putu iz Beogradu ka Nišu, večeras se dogodio lančani sudar, javio je RTS. Udes se dogodio između Aleksinca i Ražnja, oko 20 sati, posle čega se formirala kolona vozila.

Za sada nema informacija da je neko povređen.

Na autoputu kod Naisa privremeno obustavljen saobraćaj za kamione

Saobraćaj za teretna motorna vozila na autoputu Beograd – Niš, na naplatnoj rampi kod motela “Nais”, privremeno je obustavljen tokom popodneva u smeru ka Beogradu, a očekuje se da će biti uspostavljen noćas, potvrđeno je u niškoj policiji.

Kako je agenciji Beta rečeno u policiji, saobraćaj je obustavljen kako bi kolona putničkih vozila i autobusa, formirana nakon što se oko podneva kod Ražnja preprečio šleper, mogla bezbedno da se kreće.

Saobraćaj na toj deonici autoputa ponovo je uspostavljen oko 14.00 časova, ali je u međuvremenu formirana kolona vozila duga par kilometara koja se zbog snega veoma sporo kreće.

Kako su Beti potvrdili građani koji su se vratili iz Beograda u Niš, putari sasvim dobro održavaju autoput sve do Ćuprije, ali je dalje ka Nišu stanje loše.

Prema njihovim rečima, situacija je najteža na deonici autoputa između Ražnja i Aleksinca, kod sela Bobovišta, gde jak vetar stvara nanose snega na kolovozu.

Saobraćaj autoputem od Niša do Ražnja u oba smera, kako navode očevici, moguć je samo krajnjom levom saobraćajnom trakom.

Ilić: Sneg nije najbolje očišćen, pojačati ekipe na terenu

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije, Velimir Ilić, izjavio je večeras da sneg sa puteva nije najbolje očišćen i ima puno zastoja u saobraćaju, zbog čega ekipe na terenu treba pojačati, a iz prometa isključiti velike kamione i šlepere.

“Obišao sam i Raški i Moravički okrug, saobraćaj se kreće ali otežan, sneg nije najbolje očišćen, rizla nije svugde bačena i otežava, jer ispod se nalazi led zato što nije bačena so, već se jednostavno led zadržao, pa je na njega pao svež sneg i sada jedino rizla može da pomogne ako se bude noćas bacila”, rekao je Ilić za Tanjug.

On je istakao da ekipe na terenu rade, ali ih treba pojačati.

Prema njegovim rečima, veliki problem prave veliki kamioni i posebno kamioni sa prikolicama, a šleperi su najveći problem, zbog čega ima mnogo zastoja.

“Prikolice su vrlo problematične za ovaj period i zato moj apel saobraćajnoj policiji da ih noćas isključe iz saobraćaja i da ih parkira da bi ljudi koji se vraćaju sa vikenda posle praznika, bezbedno mogli da stignu do grada, da se ubrza saobraćaj”, dodao je Ilić.

On je rekao da su, što se seoskih područja tiče, dosta sela prohodno.

“To smo sad iskonstrolisali preko kriznih štabova iz opština, nadamo se da će noćas biti otklonjeno i po gradovima. Mnoga vozila su zavejana na parkinzima potrebno je sneg očistiti. Evo na Jelici, u pojedinim delovima sneg je i do metar visine tako da ekipe su stalno na terenu i nadamo se da će biti dobro”, rekao je ministar Ilić.

Prema njegovim rečima, Rudnik je prohodan ali otežano, pa je ponovo apelovao da se noćas isključe teretnjaci i kamioni, posebno oni sa prikolicom koji prave izuzetno velike probleme u saobraćaju.

Kolone vozila čekale na Merdaru

Sneg koji neprestano pada od posle ponoći otežava saobraćaj na Kosovu, a na prelazu Merdare vozila u koloni dugoj nekoliko kilometara za prelazak su čekala po nekoliko sati, javili su danas prištinski mediji.

Sa prištinskog aerodroma danas je otkazano 10 letova.

Iz Policije Kosova saopštili su da uprkos neprestanim padavinama za sada nijedan putni pravac nije zavoren za saobraćaj, iako se u pojedinim, posebno planinskim predelima odvija otežano.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com